"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

9 nieuwe #HRTech-tools voor onze Nederlandse Arena

Onder de talrijke exposanten op de internationale HR-beurs #UNLEASHWORLD in Parijs, spotte Mark van Assema negen nieuwe spelers relevant voor de #HRTech Arena. Een overzicht.

De internationale HR-beurs UNLEASHWORLD in Parijs was flink drukker en groter dit jaar, met zo’n 80 grote Tech spelers, 80 start-ups en zo’n 7.000 bezoekers. We maakten er ook kennis met spelers die nieuw en relevant zijn voor onze Nederlandse #HRTech Arena. 

Albert

Deze Franse start-up bevindt zich in het domein HR Analytics & SPP. Ook al zijn ze nog klein, ze hebben ook al klanten in Nederland en werken daarbij samen met het consultancybureau Highberg, waar onze ex-partner AnalitiQs door is overgenomen. Albert is een strategische tool voor workforce planning. Door je HR-data in te laden, krijg je niet alleen inzicht in basisdemografiegegevens als in-, door- en uitstroom, DEI data en verlof en verzuim. Je gaat daarna ook met ‘workforce drivers’ kijken naar de drijfveren voor de organisatie in de toekomst en daar dan een gap-analyse op uitvoeren van de huidige workforce. 

Audio Intakes

Deze Nederlandse start-up en spin-off van Flipbase past in ons Engagement domein en is in populaire termen een ‘employee listening tool’, of in andere woorden een geavanceerde HR-surveytool. Op een interactieve manier, inclusief audio, kun je met surveys de cultuurbeleving, persoonlijke balans, mentale gezondheid en ambities in kaart brengen. Met verschillende workflows kun je de surveys passend inregelen tussen eventuele andere surveys. De analist en manager kunnen met de gesproken berichten een extra verdieping vinden in de gegeven antwoorden. 

Atlas

Niet nieuw bij UNLEASH, maar nog ontbrekend in onze Arena, in het domein HR Administratie & Betalingen is Global EOR en Payroll platform Atlas. We kwamen Atlas al tegen in dit UNLEASH artikel uit 2022 dat uitgebreid toelicht hoe EOR en payrollplatformen werken. Een nieuwe service die zij aanbieden betreft global immigration, waarbij zij kunnen helpen met werkvergunningen te regelen voor werkenden die overstappen van remote naar on-site werk.  

Neobrain

Het Franse Neobrain is een nieuw skillsmanagementplatform dat flink aan de weg timmert in Europa. Op basis van het skillsprofiel dat wordt opgebouwd met assessment-testen kun je die gebruiken voor skillsbased strategische workforce planning, performance management op basis van skillsontwikkeling en een talentmarktplaats. Op die marktplaats kun je je eigen carrièrepad vormgeven, STA’s, short term assignments vinden om je skills te ontwikkelen en een check doen hoe relevant je skills nog zijn voor de organisatie. 

In deze grid van G2 worden de belangrijkste wereldspelers in de Talent Marketplace hoek van de #HRTech-oplossingen in beeld gebracht. Daarin heeft Neobrain momenteel de meest tevreden gebruikers. Veel van de andere spelers die ook te vinden zijn in ons dossier Talent Marketplace, waren in Parijs aanwezig, zoals grid leider Phenom, Gloat, Eightfold.ai, iCims en 365Talents.

Paradox 

Paradox is een nieuw platform aan de voorkant van de employee lifecycle, in het domein Employer Branding domein. Een platform met een next level chatbot, die ze ‘conversational hiring’ noemen en die je kunt inzetten op de werkenbij-pagina zelf, tijdens het solliciteren, voor het plannen van interviews en voor het uitvoeren van assessments. En omdat het ‘add-on’ is op andere platforms, hebben ze al veel standaardintegraties met ATS’en en CRM’s als Greenhouse, Lever, Cornerstone, Workday, Smartrecruiters en Avature en met assesmenttools als Pymetrics en Pre-Employment Screening platforms als Hireright en Sterling. 

Perceptyx

In een heel ander domein van Engagement vinden we het employee experience platform Perceptyx. Deze Amerikaanse speler heeft inmiddels ook een kantoor in Nederland en heeft al een behoorlijk volwassen platform voor het meten en beïnvloeden van de betrokkenheid van medewerkers en het succes van managers in organisaties. Met grote klanten als AB InBev, Ahold Delhaize, Dell Technologies en HEINEKEN, wordt hun leidende positie ook erkend door onderzoeksbureau Fosway Group, in hun nieuwste versie van de ‘Talent & People Success 9-Grid’, waar je ze geheel rechtsboven terug vindt.

Whatfix

Een andere specialist, maar dan in het domein learning & development, is deze ‘digitale adoptie tool’. Over dit soort tools hebben we een aantal jaar terug al geschreven en Whatfix is één van de overlevers in deze markt. Op hun site vind je een handig vergelijkingsoverzicht met andere spelers, dat meteen goed laat zien hoe je hun platform kunt gebruiken om het gebruik / de adoptie van nieuwe #HRTech platformen te verbeteren en vergroten, met ‘real-time’ ondersteuning in plaats van lange manuals of QRC’s.

Rippling

Een redelijke nieuwe Amerikaanse speler (sinds 2016) die sinds kort ook de Europese markt bedient en dus niet kan ontbreken in onze Arena. Zeker omdat het één van de weinige platformen is die toch behoorlijk een-alles-in-1-tool lijken te zijn/worden. In basis al omdat ze niet alleen HRIS-core functies hebben, maar ook wereldwijde payroll of EOR (Employer of Record) en compensation plans. In Nederland gaat de salarisverwerking nu nog via een partner EOR-oplossing, maar ze werken aan een eigen payroll engine die in 2025 klaar zou moeten zijn. 

Maar naast deze core functies hebben ze het platform al vergaand uitgebreid met andere HRTech-domeinen, zoals een headcount planning, ATS / recruitment, Learning, Surveys, Performance, en roosters / Time & attendance. Hier een korte introductievideo van het platform

Op het eerste gezicht lijkt het platform ook goed geschikt voor Total Talent Management, daarom  misschien later nog een uitgebreidere review. Alle modules zoals recruitment en onboarding zijn bruikbaar voor externe inhuur. En doordat ze ook uren kunnen registreren en betalingen met salarisstroken kunnen maken, hebben ze ook de veel eenvoudiger facturencreatie, self billing, en betaling voor contractors mogelijk gemaakt. 

Daxtra

Als laatste dit sourcingplatform voor het domein Recruitment. Voor veel, zeker corporate, recruiters is sourcing, op zoek gaan naar kandidaten, niet hun leukste taak en dit platform biedt hulp. Het is uiteraard gekoppeld aan alle grote externe talentplatformen als LinkedIn en Indeed, waarop het automatisch met ‘Boolean search’ op zoek gaat naar kandidaten. Daarnaast kun je het ook koppelen aan je interne HR-tools, je HR-coresysteem of je Talent Marketplace. Daarmee maakt het interne mobiliteit een stuk toegankelijker. Bij gevonden kandidaten wordt vervolgens de belangrijkste, lees skills-, informatie uit het profiel getrokken en gematched op basis van primair skills aan vacatures. De beste kandidaten komen bijna als vanzelf bovenaan in je lijst te staan. Te gebruiken door organisaties zelf die moeite hebben om kandidaten te trekken, maar uiteraard wordt het ook al flink gebruikt  door de flexbranche in Nederland.

Al met al weer genoeg inspiratie om alvast de trein naar Parijs voor UNLEASHWORLD in oktober 2025 te boeken.

Mark is HR projectleider en adviseur om te groeien naar Total Talent Management.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *