"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

Arbeidsmarktstrateeg Wim Davidse (DZJENG) en WeAreHR! bundelen krachten voor aanstekelijk werkgeverschap

Werkgevers aanzetten tot en begeleiden bij Aanstekelijk werkgeverschap. Voor deze missie gaan HR-netwerk WeAreHR! en econoom en flex- en arbeidsmarktstrateeg Wim Davidse intensiever samenwerken.

Al twee keer hield Wim Davidse, eigenaar van Dzjeng en hoofdredacteur van HRMorgen en FlexNieuws, een vlammend betoog bij een WAT-meeting (We Are Together) van WeAreHR!. Dit op aangeven van interim recruitmentspecialist Ronald van Driel. Onderwerp was de omslag die werkgevers moeten maken op deze arbeidsmarkt om mee te kunnen blijven doen. De bevlogenheid van deze econoom en flex- en arbeidsmarktstrateeg maakte indruk bij de HR-professionals van WeAreHR!. Andersom proefde Wim de flow in het netwerk. Dat smaakte naar meer, zo vertelden beide partijen.

Samen vlammen voor aanstekelijk werkgeverschap

“Wat is er mooier om te kijken hoe we de krachten kunnen bundelen, om onze klanten sterker te maken”, zegt Wim Davidse over de krachtenbundeling met WeAreHR!. Ronald van Driel: “Ik zie volop mogelijkheden om Wim vanuit WeAreHR! in te zetten voor een wake-up call bij onze klanten als het gaat om arbeidsmarktvraagstukken. En andersom introduceert Wim ons bij klanten die concreet aan de slag willen met het maken van de omslag naar aanstekelijk werkgeverschap. Win-win! We zijn trots op deze nieuwe samenwerking. Samen vlammen!”

Kantelende wereld van werk

Wim houdt zich al decennia dagelijks bezig met het bijhouden van de feiten en trends op arbeidsmarktgebied. Vervolgens legt hij verbanden op macroniveau. Die kennis deelt hij tijdens lezingen bij allerlei organisaties.

Wim: “Ik haal de buitenwereld naar binnen en schets tijdens een lezing de kantelende wereld van het werkgeverschap. Als werkgever móet je mee kantelen, anders sla je overboord op deze superkrappe arbeidsmarkt. Zeker in combinatie met de toenemende vergrijzing en andere werkwensen van nieuwe generaties.”

De werkersrevolutie

“Dat vraagt om vooruitzien en nieuwe inzichten, ook als je je realiseert dat zelfs tijdens de milde recessie van de afgelopen kwartalen het verloop en het verzuim historisch hoog bleven terwijl het engagement afneemt. Ik noem het de werkersrevolutie. Als je als werkgever succesvol wilt zijn in die nieuwe toekomst, dan moet je deze feiten onder ogen zien en vervolgens kijken hoe je het kunt omdromen naar fundamenteel andere oplossingen.”

“Mijn kracht is om steeds mijn kennis over goed werkgever- en leiderschap bij te houden en te combineren met macrodata (zoals de krapte- en de ziekteverzuimcijfers van het CBS). Fascinerende materie die helpt om anderen inzichten te geven. Dáár krijg ik als econoom energie van! Economie is immers gericht op het grootste geluk van zoveel mogelijk mensen, zónder dat we de wereld kapotmaken. Het kán, mede door aanstekelijk werkgeverschap.”

Ervaren HR-professional nodig

“Tijdens zo’n lezing over aanstekelijk werkgeverschap schrikken mensen van de macrofeiten en de relaties daarvan met hun eigen organisatie. Tegelijkertijd laat ik nieuwe mogelijkheden zien. Daar willen ze vervolgens mee aan de slag, om weer energie in de organisatie te krijgen en goede prestaties neer te zetten (de betekenis van Dzjeng!). Vaak lopen ze dan snel vast. Afhankelijk van het precieze vraagstuk (bijvoorbeeld de impact op het functiegebouw van nieuw beleid of toenemend ziekteverzuim) heb je een ervaren HR-professional nodig die de vertaalslag kan maken naar je eigen organisatie; executiekracht. Dáár is WeAreHR! sterk in.”

Pragmatische begeleiding

Door de samenwerking met WeAreHR! hoef ik geen nee meer te verkopen op de vraag naar pragmatische begeleiding bij het worden van een aanstekelijke werkgever. Voor mij een geruststelling! En het leuke is, andersom werkt het ook. Via één van de associates, die mijn verhaal tijdens de WAT-meetings hoorde, is er een lijntje gelegd naar een bedrijf waar de HR-afdeling maar geen voet aan de grond kreeg. Lang verhaal kort: na het horen van mijn verhaal over aanstekelijk werkgeverschap zagen ze in dat het essentieel is dat de HR-afdeling en het management samen aan de slag moeten om te ontdekken wat de uitdagingen en de oplossingen zijn om als werkgever te overleven.”

PS Meer over Wim Davidse op LinkedIn – daar vind je ook de posts over economie, arbeidsmarkt & werkgeverschap die hij meerdere keren per week plaatst.

De redactie van HRTech Arena plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. Suggesties en tips kunt u sturen naar redactie[AT]zipmedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *