"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

Assessio Group neemt talentassessmentbedrijf Wisnio over

Strategische stap in talentmanagement en AI-gedreven HR-technologie.

De Assessio Group heeft de overname aangekondigd van Wisnio, een snelgroeiende aanbieder van talentassessment- en ontwikkelingsoplossingen, bekend om hun innovatieve gebruik van generatieve AI-technologie.

Een strategische overname die de krachten bundelt

De overname van Wisnio door Assessio is niet zomaar een uitbreiding van het portfolio; het is een synergetische samenwerking die wetenschap en innovatie samenbrengt, stelt het bedrijf. Waar Assessio bekend staat om zijn wetenschappelijke benadering van talentmanagement, is Wisnio sterkt in gebruiksvriendelijke oplossingen met een sterke focus op A.I. en technologie. Door deze kwaliteiten te combineren, krijgt Assessio toegang tot de geavanceerde AI-functionaliteiten en de intuïtieve UI/UX van Wisnio, wat de klantbeleving naar een hoger niveau kan tillen.

CEO Johan Masironi van Assessio benadrukt de waarde van deze overname: ‘Wisnio heeft een product ontwikkeld dat zeer geliefd is bij hun klanten. Hun sterke focus op technologie en A.I. sluit perfect aan bij onze wetenschappelijke en datagedreven aanpak. Samen zien we een geweldige kans om uit te breiden naar nieuwe internationale markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.’

Met de integratie van Wisnio vergroot Assessio haar marktbereik aanzienlijk, met meer dan 2.000 klanten verspreid over zes landen en een team van circa 170 medewerkers.

Het potentieel van AI in HR

De overname speelt in op de groeiende vraag naar AI-gedreven oplossingen in talentmanagement. Met generatieve AI kunnen bedrijven niet alleen sneller en efficiënter talent identificeren, maar ook gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen aanbieden op basis van datagedreven inzichten. Wisnio heeft in korte tijd een sterke reputatie opgebouwd binnen deze niche, en de verwachting is dat dit samenspel met Assessio tot nieuwe, baanbrekende producten zal leiden.

Wisnio’s CEO, Alo Arro, is enthousiast over de toekomst: ‘Door onze workflowtools en A.I.-technologieën te combineren met Assessio’s wetenschappelijke middelen, hebben we de mogelijkheid om marktleider te worden in onze segmenten. Ons doel is helder: we willen de oplossing bij uitstek zijn voor bedrijfsleiders wereldwijd bij cruciale recruitment- en ontwikkelingsbeslissingen.’

Groeiambities en versterking van AI-capaciteiten

Assessio is in Nederland al bekend door de overname van eelloo door Assessio Bloom drie jaar geleden. Met de toevoeging van Wisnio zet het bedrijf nu ook voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk en versterkt het zijn positie in de private equity- en executive search-segmenten. Deze overname sluit aan bij een bredere trend waarin bedrijven steeds meer afhankelijk worden van AI om talent te vinden en te ontwikkelen in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Anastasia Kovaleva, partner bij Pollen Street Capital, voegt hieraan toe: ‘Deze overname versnelt Assessio’s groei, vergroot de internationale aanwezigheid, en versterkt onze generatieve A.I.-capaciteiten.’

Een gezamenlijke toekomst vol innovatie

Door de overname van Wisnio heeft Assessio niet alleen een belangrijke speler in generatieve AI in huis gehaald, maar ook de mogelijkheid om verder te innoveren op het gebied van talentmanagement en HR-tech. De komende tijd zal moeten uitwijzen hoe deze samenwerking de manier waarop bedrijven wereldwijd omgaan met recruitment en talentontwikkeling zal transformeren. Wat al wel duidelijk is, is dat de combinatie van wetenschappelijke diepgang en innovatieve AI-oplossingen de HR-wereld een flinke impuls zal geven.

Met de Wisnio-overname is Assessio klaar voor een nieuw hoofdstuk waarin technologie en wetenschap hand in hand gaan om de volgende generatie talentoplossingen te ontwikkelen.

De redactie van HRTech Arena plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. Suggesties en tips kunt u sturen naar redactie[AT]zipmedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *