Maandelijkse archieven: mei 2021

Vind de best passende Workforce Planning software

Planbizz_selectieHet nut van Workforce Planning software

Workforce Planning software is waardevol voor organisaties met verschillende ambities. Niet alleen bespaart Workforce Planning software loonkosten, het zorgt ook voor een efficiëntere werkwijze, productievere medewerkers én meer tevreden klanten en medewerkers. Om deze ambities te behalen is het wel belangrijk dat je software inkoopt die beschikt over de juiste functionaliteiten en mogelijkheden.

De gevolgen van een mislukt selectieproces

Een mislukt selectie of implementatieproces levert niet alleen veel frustratie op, het is vooral een verloren investering van tijd en geld. Workforce Planning software selecteren is namelijk een tijdsintensief traject. Software die je niet optimaal kunt gebruiken, bijvoorbeeld omdat het belangrijke functionaliteiten mist, verdient zichzelf bovendien niet terug. Bovenop alle frustratie van een mislukt selectieproces, kost een nieuw traject opnieuw veel tijd en geld. Als organisatie besteed je daarom liever je tijd en geld aan een selectie-en implementatietraject dat wel in één keer slaagt.

Voorkom deze vijf meest gemaakte fouten bij de selectie van Workforce Planning software

Wanneer je op zoek gaat naar de best passende Workforce Planning software, verwacht je waarschijnlijk niet bij de 80% van mislukte selectie-en implementatietrajecten te gaan horen. Toch is dat helaas wat vaak gebeurt. Wil jij wél een succes maken van de zoektocht naar Workforce Planning software? Vermijd dan de vijf meest gemaakte fouten. Download het e-book voor die vijf fouten, met advies van de selectie experts van Planbizz.

{cta_arena kop=”Implementatie uit handen?” tekst=”Ben jij op zoek naar een partij die je kan helpen bij het implementeren van HRTech tools? In de consultancygids vind je deze partijen op een rij.” knop=”Consultancygids” link=”https://www.hrtechreview.nl/consultancy” plaatje=”/uploads/Kennisbank/robotje_gidszoeken%20150.gif” ctaclass=”cta_consultancy”}

Geplaatst in Innovatie, Selecteren | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Vind de best passende Workforce Planning software

Privacy en HRTech seminar | Samenvatting

Personal DataPrivacy kampioenen

Natuurlijk is al die wetgeving soms lastig en kost het tijd en geld om het goed te regelen. Maar we doen het wel ergens voor. De EU loopt voorop in de bescherming van de privacy van iedereen, consumenten en zeker ook werkenden. Andere landen in de wereld kopiëren onze AVG/GDPR wetgeving en passen die zelf ook toe. Maar Amerika, Rusland en China willen meer toegang tot onze persoonsgegevens dan we zouden moeten willen.

Als je privacy goed regelt als organisatie dan geeft dat een gevoel van vertrouwen en zorgvuldigheid aan werkenden en klanten. In een wereld waarin Big Tech steeds meer macht krijgt en de problemen daarvan zichtbaar worden zien we op veel fronten een tegenbeweging ontstaan. Lopen jullie mee voorop?

Het belang van privacy bij HR

In het seminar starten we met een algemene introductie op het thema. Want wat is privacy eigenlijk? Privacy is een grondrecht. En een voorwaarde om vrij te zijn in wie je bent en wat je doet. Deze definitie geeft een aantal heel essentiële elementen aan:

“De selectieve controle die wij ervaren over de toegang tot onszelf of een groep waartoe wij behoren.” (Altman, 1975)

We stelden deze twee vragen aan de deelnemers, om de bewustwording van ieders verantwoordelijkheden hierin vast scherp te zetten.

 Menti_privacy1  Menti_privacy2

Via een aantal andere vragen bleek dat veel HR organisatie flinke stappen hebben gezet in het implementeren van privacy maatregelen. Iedereen wist ook precies hoeveel de boete voor het niet hebben van een verwerkingsregister is, namelijk €10 miljoen of tot 2% van de jaaromzet. En iedereen geeft gelukkig ook aan zo’n register te hebben, hoewel niet altijd up to date, en soms alleen maar met de HRTech tools, niet alle andere tools in de organisatie waar ook persoonsgegevens van medewerkers naartoe worden gestuurd.

Van privacy naar AI en toegankelijkheid

Tijdens het seminar werd in flink detail ingegaan op het privacy onderwerp, met veel AVG/GDPR informatie, maar ook over hoe AI onze privacy in gevaar kan brengen als het een ‘black box’ blijft. Ook werd een zijstapje gemaakt naar de toegankelijkheid van HRTech, want als je deze tools niet eens goed kan gebruiken is je privacy beschermen een extra uitdaging. Je kunt deze vier video’s terugkijken via ons video kanaal.


Video-Privacy-en-HRTech-Rens-Goudsmit-TK-Privacy-van-persoonsgegevens-in-het-digitale-internationale-verkeerPrivacy van persoonsgegevens in het digitale, internationale verkeer

Een debinar verzorgd door Rens Goudsmit
Dagvoorzitter: Lianne Boomsma en Mark van Assema

Bekijk de presentatie van TK >>


Video-Privacy-en-HRTech-Thyronne-Ty-Winter-Human-Intelligence-versus-Artificial-StupidityHuman Intelligence versus Artificial Stupidity

Een debinar verzorgd door Thyronne “Ty” Winter
Dagvoorzitter: Lianne Boomsma en Mark van Assema

Bekijk de presentatie van Cornerstone >>


Video-Privacy-en-HRTech-Rolf-Winter-WCAG-Wet-digitale-toegankelijkheid,-voor-iedereen-bruikbare-systemenWet digitale toegankelijkheid voor iedereen bruikbare systemen

Een debinar verzorgd door Rolf Winter
Dagvoorzitter: Lianne Boomsma en Mark van Assema

Bekijk de presentatie van WCAG >>


Video-Privacy-en-HRTech-PaneldiscussiePrivacy en HRTech Paneldiscussie

Een paneldiscussie over Privacy en HRTech met Rens Goudsmit, Thyronne “Ty” Winter, Lianne Boomsma en Mark van Assema

Bekijk de paneldiscussie >>


Selecteer HRTech ook op privacy voorwaarden

Als je op zoek gaat naar de best passende HRTech voor jouw HR proces dan vind je veel tools. Hieronder een lijst met basis vragen die je kunt stellen op het gebied van privacy:

  • Zijn jullie ISO 27701, ISO 27017/18 en/of ISAE3402 gecertificeerd?
  • Welke technische maatregelen zijn mogelijk om ‘AVG-proof’ te zijn?
  • Kunnen documenten/attachments na een bepaalde bewaartermijn automatisch verwijderd worden?
  • Kunnen persoonsgegevens na een bepaalde bewaartermijn automatisch worden geanonimiseerd?
  • Bij welke cloud data center(s) leverancier wordt de data fysiek opgeslagen (en waar staan de back-ups/schaduw) en onder welk rechtssysteem valt deze partij
  • Hoe krijgen wij de persoonsgegevens bij het ooit beëindigen van het contract overgedragen en wanneer worden de gegevens dan uit de cloud verwijderd?
  • Welke bijzondere persoonsgegevens met een hoog risico profiel worden er verwerkt? En is het in  jullie ogen nodig dat wij een DPIA uitvoeren?
  • Welke standaard tekst zouden we in ons verwerkingsregister over deze nieuwe tool moeten opnemen?
  • Wat betekent ‘privacy by default’ voor het ontwikkelen van jullie tools?
  • Hoe kunnen we bij de implementatie van maatwerk en koppelingen het principe ‘privacy by design’ concreet maken?
  • Wie heeft er vanuit de leverancier(s) lange termijn toegang tot persoonsgegevens op de verschillende technische omgevingen en vanaf welke fysieke locaties? En waarom?

Op onze dossierpagina Privacy kunnen jullie nog veel meer informatie vinden, over alle privacy terminologie, eerdere nieuwsberichten en nog veel meer:

{cta_arena kop=”Dossier: Privacy & HRTech” tekst=”Alle relevante informatie rond ‘Privacy & HRTech’: artikelen, aanbieders, debinars en onze Privacy HRTech experts.” knop=”Bekijk het dossier” link=”https://www.hrtechreview.nl/dossier-privacy” plaatje=”/uploads/Kennisbank/robotje_gidszoeken%20150.gif” ctaclass=”cta_dossier”}

Geplaatst in Branche, Implementeren | Tags , , | Reacties uitgeschakeld voor Privacy en HRTech seminar | Samenvatting

NS ComIT lanceert eelloo-netwerktool voor 500 medewerkers

Siebren Houtman, eelloo-directeur, over de aanloop naar de samenwerking met NS: “Vorig jaar maart gingen bij NS de afdelingen Commercie en IT samen in ComIT. Onze partner Faebric had het organisatieontwerp gemaakt, en assisteert ComIT bij de digitale ondersteuning van het anders organiseren. ComIT had al wel een tool om expertises in kaart te brengen, maar die was niet dynamisch genoeg. In december kwamen ze uit bij eelloo. Wij hebben onze netwerktool zo veel mogelijk ingericht naar hun wensen, en nu is die klaar voor lancering.”

Product owner Isabel van Laarhoven van ComIT is enthousiast over de mogelijkheden: “Ons doel is: de juiste mensen met de juiste expertise op de juiste plaats. Je wil dat medewerkers zélf tevreden zijn over hun plek, en ook dat ComIT als geheel tevreden is. Met Mix & Match hebben we overzicht.”

Wendbaar organiseren

Met de online netwerktool ondersteunt eelloo NS ComIT bij de transitie die veel grote organisaties nu doormaken: van een hiërarchische structuur naar wendbare, mensgerichte verbanden – zoals scrumteams in agile organisaties. Die transitie vraagt om een nieuwe manier van overzicht houden: Wie heeft welke expertises en talenten? Welke ambities hebben mensen? Wie is er beschikbaar voor een extra project? Wie zitten er in de teams, en hoe verhouden die zich tot elkaar? De eelloo-netwerktool maakt dat – en nog veel meer – zichtbaar in een levend organogram.

Schermafbeelding 2021-05-11 om 10.39.11

Een transparante tool met én voor iedereen

Sara Bakker van eelloo: “Ja, voor de livegang is alles ruim op tijd klaargezet. Teams zijn ingedeeld, posities staan erin, mensen kunnen hun profiel aanvullen met expertises die ze hebben of ambiëren, ze kunnen profielen van collega’s bekijken – noem maar op. Het hele spectrum van 500 mensen is op allerlei manieren te benaderen. Heel visueel: met een druk op de knop zie je weer andere samenstellingen.”

Expertises inzichtelijk

Isabel van Laarhoven: “Als cluster lead weet je bijvoorbeeld precies welke rollen en teams je in je cluster hebt. Dat is belangrijk, omdat we als ComIT ook bezig zijn met de strategische personeelsplanning op de lange termijn. Welke talenten en expertises hebben we over twee of drie jaar nodig, en in hoeverre hebben we de benodigde expertise nu al in huis? Enerzijds ontdekken we nu misschien dat we die mensen al hebben – want zij geven zelf aan waar ze goed in zijn en wat ze willen – en anderzijds constateren we misschien een gat. NS is bijvoorbeeld naarstig op zoek naar developers in bepaalde programmeertalen. Als je dat weet, kun je keuzes maken voor bijvoorbeeld omscholing of werving. De netwerktool levert allerlei informatie op en verbindt mensen op de juiste manier aan werk, zodat ze hun talenten kunnen inzetten.”

In stappen verbeteren

ComIT en eelloo zijn blij met de livegang. Isabel: “Met een klein clubje hebben we veel tijd gestoken in Mix & Match, en dan is daar het mooiste moment: we brengen het naar buiten. Er komt hopelijk van alles terug als input voor gesprekken met eelloo over de doorontwikkeling. Maar met wat er nu staat, zetten we al een enorme stap.”

Meer te weten komen? Kijk hier het filmpje van Saskia Kloostra over de manier waarop zij de NS helpt met de digitale transformatie naar agile werken.

Meer weten? Neem contact op Sara, zij vertelt je graag meer hierover.


Seminar Engagement & Performance | #HRTechReview

eellooDe juiste mensen met de juiste expertise op de juiste plaats

Je wil dat medewerkers zélf tevreden zijn over hun plek, en ook dat de organisatie als geheel tevreden is. Hoe organiseer je dit (digitaal)?

Met de online netwerktool Challenger ondersteunt eelloo de Nederlandse Spoorwegen bij de transitie die veel grote organisaties nu doormaken: van een hiërarchische structuur naar wendbare, mensgerichte verbanden – zoals scrumteams in agile organisaties. Die transitie vraagt om een nieuwe manier van overzicht houden: Wie heeft welke expertises en talenten? Welke ambities hebben mensen? Wie is er beschikbaar voor een extra project? Wie zitten er in de teams, en hoe verhouden die zich tot elkaar? De eelloo-netwerktool maakt dat – en nog veel meer – zichtbaar in een levend organogram. De netwerktool levert allerlei informatie op en verbindt mensen op de juiste manier aan werk, zodat ze hun talenten kunnen inzetten. Sara neemt je mee in de aanpak die eelloo hanteert bij de NS.

Een presentatie verzorgd door Sara Bakker van eelloo
Dagvoorzitter: Mark van Assema

Bekijk de presentatie van eelloo >>


Geplaatst in Branche, Innovatie | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor NS ComIT lanceert eelloo-netwerktool voor 500 medewerkers

AVG proof zonder Privacy Shield – Hoe deel je persoonsgegevens rechtsgeldig met Amerika en andere derde landen?

Data privacyAmerika is daarmee een ‘derde land’ geworden in de zin van de AVG. Hoe kun je als HR met je huidige software toch rechtsgeldig gegevens delen met derde landen? Advocaat Rens Goudsmit van TeekensKarstens advocaten notarissen vertelt.

Goudsmit: “Het Privacy Shield was (relatief) overzichtelijk. Als een organisatie vroeg of ze persoonsgegevens met Amerika mochten delen dan kon ik in een openbaar register opzoeken of die organisatie Privacy Shield gecertificeerd was. Zo ja, dan gingen de lichten op groen en kon data in beginsel gedeeld worden. Sinds vorig jaar ligt dat dus anders. Het einde van het verdrag had direct een enorme impact op organisaties.”

Het EU-US Privacy Shield was de juridische basis waarmee persoonsgegevens tussen Amerikaanse en Europese bedrijven konden worden doorgegeven. Tot het Europees Hof van Justitie op 16 juli 2020 in de Shrems II uitspraak stelde dat dit verdrag onvoldoende bescherming kan garanderen en deze daarom ongeldig verklaarde. 

De privacywetgeving binnen de VS is fundamenteel anders vergeleken met het niveau van de bescherming van persoonsgegevens binnen de EU. Zo hebben Amerikaanse inlichtingen- en veiligheidsdiensten volgens de Amerikaanse wet altijd recht op toegang tot de gegevens van organisaties, waaronder ook gegevens van EU-burgers. Amerikaanse organisaties kunnen op die grond dus verplicht worden om data te delen met de overheid en dat sluit niet aan bij de beginselen en kernwaarden van de AVG in de EU.

Het Privacy Shield was een adequaatheidsbesluit. Wat inhoudt dat de Europese Commissie toestemming geeft om persoonsgegevens met dat derde land (land buiten de EU) uit te wisselen als een passend niveau van gegevensbescherming gewaarborgd is (bijvoorbeeld d.m.v. nationale wetgeving of op basis van internationale verplichtingen).

Geen adequaatheidsbesluit?

Is er geen adequaatheidsbesluit is met het derde land, zoals nu in het geval van Amerika, dan kun je rechtsgeldig data delen met bindende bedrijfsvoorschriften of standaard contractsbepalingen. Goudsmit geeft toe dat dit nogal lijvige contracten zijn. Uiteindelijk kun je ook expliciete toestemming aan de betrokkene vragen.

Bekijk hier de opname van de presentatie van Goudsmit tijdens het seminar.

Veilig delen van data

Met het ongeldig verklaren van het Privacy Shield mogen persoonsgegevens vanuit Europa dus alleen nog aan Amerikaanse partijen worden doorgegeven als er op een andere manier een passend niveau van rechtsbescherming kan worden gewaarborgd. Goudsmit hanteert regelmatig het volgende stappenplan bij internationale doorgifte van persoonsgegevens.

  1. Weet als verwerkingsverantwoordelijke exact waar persoonsgegevens naartoe gaan
  2. Op basis waarvan worden persoonsgegevens doorgegeven aan een derde land?
  3. Check de lokale wetgeving
  4. Kunnen aanvullende maatregelen uitkomst bieden? Zoals encryptie of pseudonimisering.
  5. Als het bovenstaande niet het geval is neem dan toepasselijke procedurele stappen (bv. door contact op te nemen met de Autoriteit Persoonsgegevens) Goudsmit: “Mijn ervaring is dat ze graag dienen als vraagbaak voor organisaties. Schroom niet contact op te nemen, vooral als je niet zeker weet of het goed geregeld is.”
  6. Blijf regelmatig checken: is de bescherming van onze gegevens nog steeds voldoende gewaarborgd?

Een voorbeeld: HR maakt gebruik van een Amerikaanse HR-tool. Daarmee worden persoonsgegevens op een Amerikaanse server opgeslagen. Goudsmit: “Bekijk in eerste instantie of de leverancier ook de mogelijkheid biedt om de gegevens in de EU op te slaan. Vraag hier ook expliciet naar. Is dit niet het geval, bekijk dan of je deze gegevens kunt encrypten of pseudonimiseren. Je zou bijvoorbeeld de beoordelingsgespreken zo kunnen opslaan dat je niet weet over wie de beoordeling gaat. De sleutel voor het decoderen moet dan op een Europese server staan.”

Verantwoordingsplicht

“De uiteindelijke verantwoordelijkheid om aan de privacyregels te voldoen ligt altijd bij de organisatie die de persoonsgegevens verwerkt.” Goudsmit raadt organisaties daarom aan duidelijk de afwegingen op papier te zetten die een rol hebben gespeeld bij het besluit voor het wel of niet doorsturen van persoonsgegevens, bijvoorbeeld naar de VS.

Goudsmit over HR-gegevens: “Dit zijn vaak privacygevoelige gegevens waarvan het niveau van bescherming bovengemiddeld moet zijn. Laat in dit geval een specialist beoordelen of de gegevens ook daadwerkelijk voldoende beveiligd zijn.”

Veilig werken in de cloud

De Shrems II uitspraak had ook direct invloed op organisaties die gebruik maken van een Amerikaanse clouddienst. Want ook het plaatsen van persoonsgegevens op een server in een datacentrum buiten de EU geldt als doorgifte van data.

In 2018 werkte 24% van de ondernemingen binnen de EU werkte in de cloud. In 2020 is dat al 36%. Goudsmit: “Alle data die door Europese organisaties in de cloud wordt verwerkt is in 75% van de gevallen in Amerikaanse of Chinese handen.”

Goudsmit ziet dat Amerikaanse softwareleveranciers zich steeds vaker conformeren aan de Europese vereisten ten aanzien van gegevensbescherming. “Amerikaanse organisaties zetten, om hun diensten aan te kunnen blijven bieden, steeds vaker datacenters in de EU op. Zo kunnen Microsoftgebruikers vanaf volgend jaar ervoor kunnen kiezen om data op te slaan in de Europese Unie.”

Brexit

Is het uitwisselen van persoonsgegevens nog mogelijk sinds het UK geen onderdeel meer is van de EU en zich dus niet aan de AVG hoeft te houden? 

Goudsmit: “Vóór de Brexit moest het UK al voldoen aan de AVG-voorschriften, de veiligheidseisen waren dus al op peil. Het delen van persoonsgegevens met de UK is dus voorlopig toegestaan en zal op korte termijn worden geformaliseerd.” Hij verwacht dat er binnenkort een adequaatheidsbesluit voor de UK volgt. Tot die tijd is de overgangsperiode verlengd. 

Over TKTech

TKTech is in 2019 als aparte Tech hub opgericht om zich volledig te kunnen richten om de juridische vraagstukken in de technologiesector op een praktische manier om te buigen naar juridische oplossingen.

Goudsmit: “Wij helpen organisaties om binnen het bestaande juridische speelveld innovatieve technologieën toe te kunnen passen. Dat doen we vanuit de rechtsgebieden Privacy (AVG), intellectueel eigendom, IT, E-Health, vennootschapsrecht, blockchain en kunstmatige intelligentie. Wij vinden het altijd leuk om mee te denken dus trek gerust aan de bel”.

{cta_arena kop=”Dossier: Privacy & HRTech” tekst=”Alle relevante informatie rond ‘Privacy & HRTech’: artikelen, aanbieders, debinars en onze Privacy HRTech experts.” knop=”Bekijk het dossier” link=”https://www.hrtechreview.nl/privacy” plaatje=”/uploads/Kennisbank/robotje_gidszoeken%20150.gif” ctaclass=”cta_dossier”}

Geplaatst in Branche | Tags | Reacties uitgeschakeld voor AVG proof zonder Privacy Shield – Hoe deel je persoonsgegevens rechtsgeldig met Amerika en andere derde landen?

HRTech consultants VroomHR en Cloudwatch gaan samen verder

Nieuwsbrief VroomHR en Cloudwatch

Verbreden van dienstverlening

Ruben van Geffen, managing partner van VroomHR: ‘Ons nieuwe bedrijf heeft niet alleen alle expertise in huis om klanten te helpen met HR-transformatie & change, procesoptimalisatie en de keuze voor de juiste tooling, nu kunnen we ook de hele implementatie en technische integratie verzorgen. Hiermee zijn we een volledig full-service Digital HR specialist waar onze klanten bij terecht kunnen van strategie tot technische oplossing en alles daar tussenin’.

Beide organisaties zijn sinds hun oprichting gespecialiseerd in HR Technologie, maar er zijn meer overeenkomsten. De cultuur en de focus op het concrete resultaat voor klanten die beide bedrijven delen maakt dat er een aansprekend gezamenlijk trackrecord is opgebouwd bij meer dan 1.000 opdrachtgevers over de afgelopen 25 jaar. Dit betreft zowel grote internationale opdrachtgevers, maar ook kleinere lokale projecten waarin het verschil is gemaakt met en voor HR-teams.

Jochem ter Steege van Cloudwatch: ‘Onze mentaliteit en focus maakt ons anders dan de grote consultancy’s de zich ook richten op Digital HR. Wij leveren zoveel meer dan advisering en projectmanagement. Wij zijn makers die altijd samen met onze opdrachtgevers de verandering opleveren. We kiezen onze partnerships met softwareleveranciers zorgvuldig en kennen de haarvaten van deze producten, maar treden nooit op reseller van een oplossing. Ons doel is altijd om onafhankelijk met de klant mee te denken over de best-passende oplossing voor hun manier van werken. En als we een implementatie leveren doen we dit als productexpert met onze blik op de HR-business, niet op de software. En altijd met het belang van onze klant voorop’.

Samen sterker ook met HRTech Review 

Beide partijen zijn al een aantal jaar partner van HRTech Review en Vroom is haast founding partner te noemen sinds begin 2018. Onze databases met HRTech aanbieders zijn gekoppeld, zodat we gezamenlijk de markt in de gaten houden en elkaars kennis versterken. Vroom kon zo al completer de nieuwe spelers in de markt meenemen in selectietrajecten. Met Cloudwatch hebben we in 2019 een gezamenlijk onderzoek over performance management tools uitgevoerd.

We spraken met Ruben en Jochem over deze fusie en hun toekomst samen.

Met meer dan 30 eigen en 20 zelfstandige consultants, allemaal gespecialiseerd in HRTech hebben jullie een groter team op dit vakgebied dan menig concurrent, zelfs de grote consultancies. Wat maakt dat deze specialisten graag bij jullie werken?

Ruben: “Omdat we in elke situatie de best passende oplossing kunnen adviseren, maakt dat onze consultants de manier van werken altijd beter maken. Een mix van tevreden opdrachtgevers, nieuwe technologie, uitdagende projecten en samenwerken met collega’s die allemaal een ‘getting things done’ mentaliteit hebben, zorgt ervoor dat de consultants graag voor ons werken.”

Jochem: “Wij hebben simpelweg ander DNA dan de grote system integrators. Iedereen bij ons heeft immers de blik op hetzelfde vakgebied en onze mensen hebben allemaal de ingesleten neiging om ‘het gewoon te gaan doen’. Niet alles is bij ons een model of een slide deck. We denken vaak in concrete producten en prototypes van systemen of technische integraties. Bij een bedrijf waarin iedereen zich volledig richt op hetzelfde vakgebied krijg je denk ik vanzelf meer intern ondernemerschap, kortere lijnen en snellere output. Meer plezier voor ons, maar zeker ook meer en sneller waarde voor onze klanten.”

Zien jullie het HRTech gebruik door jullie Nederlandse klanten vooral internationaal worden, zoals met de voornamelijk buitenlandse partners als Cornerstone van Cloudwatch en de samenwerking met Talentsoft van Vroom, of blijft er ook ruimte voor lokale, Nederlandse HRTech spelers?

Ruben: “Ik geloof dat er zeker ruimte blijft voor Nederlandse leveranciers omdat er geen één HR-softwareleverancier is die een oplossing heeft voor alle HR-werkvelden inclusief de typisch lokale uitdagingen zoals payroll, verzuim en workforce management. Gemiddeld zien we dat middelgrote en grote organisaties zo’n 7 HR oplossingen in huis hebben, waarbij de innovatie voor een specifiek deel van het proces, zoals onboarding, talent market place of engagement, vooral van nieuwe kleine spelers af komt. Geregeld worden die geacquireerd door de grotere internationale spelers, maar dan komen er weer nieuwe op andere terreinen. En wij geloven heel erg in het fit-for-purpose idee; d.w.z. kies een HR tech oplossing die nu en in de nabije toekomst past, maar het is niet nodig om allerlei functionaliteit te kopen die je niet gebruikt. “

Jochem: “Er is geen land zo innovatief op het gebied van Talent Management en technologie als Nederland. Er worden hier geweldige oplossingen ontwikkeld. Tegelijkertijd werken wij meestal voor de grotere opdrachtgevers die enige integratie van HR & Talent Management processen vragen. De grotere leveranciers bieden vaak functionaliteit in alle HR-expertises. Hierbij is onze kennis en expertise over implementeren en integreren dan nodig. Maar wij verkopen geen software, wij leveren kennis en onafhankelijk advies. En ook in de niches hebben wij hele nauwe samenwerking met gespecialiseerde leveranciers zoals Smartrecruiters.”

De employer branding volgt

Dit jaar blijven beide organisaties nog onder hun eigen naam werken. De eerste focus is waar mogelijk de dienstverlening nog verder te verbeteren door experts samen te laten werken aan projecten. Ondertussen worden de teams geïntegreerd en zullen deze samen met klanten en partners aan het slag gaan om de best mogelijke werkomgeving voor onze opdrachtgevers neer te zetten.

Meer informatie: Jochem ter Steege 06-10745519 of Ruben van Geffen 06-52481308 

Geplaatst in Branche, Implementeren, Selecteren | Tags , , | Reacties uitgeschakeld voor HRTech consultants VroomHR en Cloudwatch gaan samen verder