Maandelijkse archieven: februari 2022

Pioniers in de nieuwe wereld van solliciteren: KlusCV versus SkillsCV

Pioniers in de nieuwe wereld van solliciteren KlusCV versus SkillsCV

Het lijkt erop dat het cv zoals je het kent zijn langste tijd heeft gehad. Zo’n zelf opgesteld a4’tje met je persoonsgegevens, opleidingen en werkervaring past niet bij de arbeidsmarkt van de toekomst. Op het cv nieuwe stijl staan competenties en vaardigheden centraal. Het is anoniem en voldoet aan de privacywetten. En het allerbelangrijkste: het maakt werk vinden gemakkelijker.

Dat beloven althans de initiatiefnemers van KlusCV en SkillsCV. Deze twee initiatieven lijken qua naam op elkaar, maar zijn geen concurrenten. Ze hebben wel een vergelijkbaar doel: zorgen dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar aansluiten.

Noodzaak van een modern cv

Werk verandert namelijk continu. Banen als socialmediamanager, fintech-analist of UX designer bestonden 20 jaar geleden niet. En terwijl een hotelreceptionist of doktersassistent destijds nooit een computer gebruikte, zijn digitale vaardigheden inmiddels een vereiste voor deze en heel veel andere functies. Ook spelen bedrijven in op krapte op de arbeidsmarkt door taken anders te verdelen.

Terwijl de vraag naar vaardigheden en kennis verandert, zijn er ook manieren bijgekomen om te leren. We doen niet alleen kennis en vaardigheden op tijdens opleidingen, vrijwilligerswerk en vaste banen, maar ook in de digitale wereld en via platformwerk. Als je alle vormen van kennis en ervaring van een werkende kunt vertalen naar de vereisten voor vacatures, heb je ineens veel meer mogelijkheden om hem te koppelen aan de nieuwe vraag naar arbeid. Daar spelen de beide iniatieven op in.

Wat is KlusCV?

Het KlusCV vertaalt de ervaring van werkenden in de platformeconomie naar een overzichtelijk getuigschrift, zodat platformwerkers die vaardigheden en referenties kunnen gebruiken om meer of ander werk te vinden. Met dit cv kan een platformwerker bijvoorbeeld laten zien dat hij een goede betrouwbare oppas is. Niet met met een pedagogisch diploma, maar met honderden reviews van tevreden ouders.

Platformexpert Martijn Arets presenteerde op 18 januari KlusCV. Hij ontwikkelde het samen met vier ondernemers achter online platformen in de kluseconomie: Charly Cares (oppas), Helpling (schoonmaak), Roamler (bouw en installatie) en YoungOnes (verschillende dagklussen). Wie oppast, schoonmaakt of ander werk doet via deze online platformen kan dus voortaan bewijs downloaden van die werkervaring.

Pakket afspraken zonder winstoogmerk

KlusCV heeft geen winstoogmerk en de initiatiefnemers moedigen alle digitale bemiddelaars aan om mee te doen. “Het project is eigenlijk niets meer dan een pakket afspraken en tools om reputatie- en transactiedata te delen met werkenden”, vertelt Arets. “Hoe meer partijen meedoen, hoe beter. Gebruikers hebben namelijk recht op die data, staat in de privacywet.”

De meeste bedrijven delen die data niet actief. Je moet als gebruiker vaak speciaal verzoeken om je digitale gegevens te krijgen. Als een bedrijf aan je verzoek voldoet, krijg je meestal een onoverzichtelijk excel-sheet. De gemiddelde recruiter of werkgever zal er weinig van begrijpen, laat staan dat het hem overtuigt jou aan te nemen.

Getest: zo werkt KlusCV

KlusCV verandert dat. Je downloadt een overzichtelijk document dat je kunt delen met werkgevers of instanties als onderwijsinstellingen of het UWV Alle ervaringen zijn gevalideerd: er staan alleen afgeronde klussen op en de gemiddelde beoordeling van de opdrachtgevers. Hieronder zie je een voorbeeld.

kluscv

Downloaden is eenvoudig: wie ervaring heeft op een van de deelnemende platformen, kan met één klik het pdf-bestand opvragen. Dit kun je vervolgens zelf printen of mailen naar een instelling of potentiële werkgever.

Het document is nu nog redelijk basaal, maar de initiatiefnemers beloven dat het binnenkort uitgebreid wordt. Zo kun je de ervaring straks exporteren naar andere deelnemende platformen. Ook komen er geschreven recensies op te staan en er komt informatie bij over de specifieke ‘skills’ die een platformwerker gebruikt heeft.

Wat is SkillsCV?

“Matchen op basis van skills, dat is de toekomst van recruitment”, zegt Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group. Zijn onderzoeksbureau is gespecialiseerd in data over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Toen Waasdorp genoeg bewijs zag dat het oude cv zijn langste tijd gehad heeft, besloot hij samen met de gebroeders Westerduin (van het gelijknamige uitzendbureau) SkillsCV te bouwen.

In maart presenteert hij SkillsCV samen met 17 uitzendbureaus, waaronder Unique, Luba en Driessen. Het moet ‘s werelds eerste tool worden waarmee kandidaten zelf werk kunnen vinden op basis van hun skills. Net als vele andere internationale partijen, gelooft hij dat technische competenties en sociale vaardigheden meer kunnen zeggen over iemands geschiktheid voor een baan dan alleen diploma’s en titels.

Dit maakt SkillsCV uniek

SkillsCV is gebaseerd op technologie die nu alleen loopbaanadviseurs gebruiken. De initiatiefnemers willen deze techniek beschikbaar maken voor baanzoekers en studenten, zodat ze een beter beeld krijgen van hun kansen op de arbeidsmarkt. Ze delen hun gegevens anoniem en in een cv-formaat dat herkenbaar is voor recruiters.

“De vormgeving van elk SkillsCV is hetzelfde”, vertelt Waasdorp. “Dat voorkomt discriminatie en onbewuste vooroordelen bij selectie. Een recruiter kiest een kandidaat puur op basis van skills, in combinatie met werkervaring en opleidingsniveau. Hij dient vervolgens een verzoek in om meer gegevens te zien. Om de privacy te waarborgen, krijgt hij pas meer info als de kandidaat daarvoor toestemming geeft.”

Een recruiter kiest een kandidaat puur op basis van kenmerken als werkervaring en opleidingsniveau. Hij dient vervolgens een verzoek in om je gegevens te zien. Pas als jij toestemming geeft, geeft het systeem meer gegevens vrij.

Bedrijfsbelang en verdienmodel

De initiatiefnemers hopen dat het SkillsCV bijdraagt aan een eerlijkere en beter functionerende arbeidsmarkt. “Ze hebben er ook bedrijfsbelang bij”, zegt Waasdorp. “We verwachten dat dit meer kandidaten oplevert.”

In tegenstelling tot KlusCV, heeft SkillsCV wel een verdienmodel. “Winst maken is niet het doel, maar we kunnen niet overleven met alleen subsidie”, legt Waasdorp uit. “Om geld te verdienen kunnen we in de toekomst extra diensten leveren, bijvoorbeeld dashboards die organisaties inzicht geven in manieren om de skills te vinden die zij nodig hebben.”

Getest: zo werkt SkillsCV

HRtech Review probeerde een bèta-versie van SkillsCV. Als werkzoekende vul je eerst zelf je opleidingen en werkervaring toe aan het cv. Het systeem suggereert vervolgens allerlei skills, competenties en vaardigheden die daarbij horen. Voor een opleiding ‘journalistiek’ zijn dat bijvoorbeeld ‘online nieuws creëren’ en ‘redactionele normen’.

Het invullen kost minder tijd dan een heel cv vormgeven, maar je moet er wel even voor gaan zitten. Er missen nog wel wat vaardigheden die horen bij het beroep ‘journalist’. Maar dat verandert snel, belooft Waasdorp. “Het systeem leert namelijk van elke nieuwe gebruiker”, legt hij uit.

skillscv_1

skillscv_2

skillscv_3

Terwijl bij KlusCV alle reviews gevalideerd zijn, is dat bij SkillsCV niet zo. Je geeft zelf aan welke skills je hebt en beoordeelt jezelf met een aantal sterren. Ook dat gaat veranderen. “In de toekomst voegen we beoordelingen of validatietests toe”, zegt Waasdorp.

Zodra je profiel ingevuld is, zoekt het systeem alle vacatures die passen bij jouw skills. Tijdens de test komen er direct geschikte matches naar voren. Met één druk op de knop kun je solliciteren.

Je ziet daarnaast welke vaardigheden je nog mist voor bepaalde functies en met welke opleidingen je dit kunt oplossen. In theorie maakt dit een carrièreswitch makkelijker.

Conclusie

Allerlei partijen werken aan skills-ontologieën en ‘skills-paspoorten‘ als alternatief voor het traditionele cv. Maar Martijn Arets (KlusCV) en Geert-Jan Waasdorp (SkillsCV) zijn de eerste initiatiefnemers die deze innovaties op het gebied van werk vinden toegankelijk maken voor het grote publiek. Dat deze twee initiatieven samenwerken met uitzendbureaus, platformen en instanties als UWV en TNO, vergroot hun kans van slagen.

De systemen zijn makkelijk te gebruiken en overzichtelijk. Of ze de arbeidsmarkt inderdaad eerlijker en toegankelijker maken, zal moeten blijken. Beide systemen zijn nog volop in ontwikkeling. Daarbij staan de gebruikers centraal: hun wensen en behoeftes bepalen uiteindelijk welke functionaliteiten erbij komen.

 

Tekst: Claartje Vogel

Geplaatst in Innovatie | Tags | Reacties uitgeschakeld voor Pioniers in de nieuwe wereld van solliciteren: KlusCV versus SkillsCV

Waarom de meeste HRTech-projecten falen, en hoe je dit volgens UNLEASH voorkomt in acht gouden regels

Waarom de meeste HRTech-projecten falen en hoe je dit volgens UNLEASH voorkomt in acht gouden regels

Als organisatie wil je bij de tijd blijven, aanhaken of inhalen. Met HRTech kan de voorsprong op de concurrentie worden opgebouwd of uitgebouwd. Hoewel geen manager de waarde van deze technologie nog zal betwisten, gaat het bij het overgrote deel van de HRTech projecten mis. Dat schrijft UNLEASH in het rapport “Why HR Projects Fail”. Een analyse van hun onderzoeksrapport:

Drie soorten HR projecten:

Bij de analyse van de successen – of het falen – van HR projecten wordt er onderscheid gemaakt tussen drie soorten projecten:

  1. Automatiseringssystemen: dit zijn de meest “basale” systemen: platforms om administratief te “automatiseren en te leveren”. Payroll-systemen zijn hier een goed voorbeeld van.
  2. Talentmanagementsystemen: platforms om te “integreren en verbeteren”, ontworpen om “mensenprocessen te integreren” en werkenden bijvoorbeeld nieuwe vaardigheden te leren.
  3. Bedrijfstransformatie en groeiplatformen: bij deze projecten, het belangrijkste niveau van HRTech projecten, kopen organisaties technologie om te “transformeren en te groeien”. Deze systemen worden gebruikt om “de manier waarop we werken te veranderen.”

Er kan van alles misgaan bij de implementatie van HRTech, en dat gebeurt ook vaak. UNLEASH vroeg de deelnemers aan het onderzoek om dieper in te gaan op één recente HR-technologie-implementatie, en te kijken naar het type project, de tijdslijn en het budget; doelstellingen en of die werden bereikt; wie betrokken was bij de verschillende projecttaken en -beslissingen; en wat er goed ging – en wat niet.

Waar gaat het meestal mis? Waar liggen de uitdagingen?

Deelnemers aan het onderzoek van het wereldwijd bekende HRTech-platform noemden vooral de volgende factoren:

  • ontwerp- en beheersproblemen, zoals overbodige systemen of een gebrek aan budget of personele middelen / capaciteit
  • technologische beperkingen, zoals beveiligingsproblemen of systeemintegratieproblemen tussen al die HRTech tools
  • problemen met opleiding en change management, zoals slechte opleiding of opleidingsmethoden of gebrek aan bereidheid om met de tools te werken van de eindgebruikers

Velen werden geconfronteerd met meerdere uitdagingen. Meer dan 40 procent van de respondenten meldde drie of meer problemen die rechtstreeks van invloed waren op het projectsucces.

Acht gouden regels voor succesvolle HR Tech projecten

De hamvraag: waar liggen de oplossingen? Hoe zorg je ervoor dat je project wél succesvol is? Waar moet op gefocust worden, en welke factoren zijn van groot belang als men succes wil bij de implementatie van nieuwe HRTech? UNLEASH identificeerde op basis van het eigen onderzoek acht gouden regels.

  1. Focus op de uitkomst en het resultaat: Stel de simpele vraag; wat moeten we bereiken? Leiderschapsteams moeten hun doelstellingen begrijpen voordat ze dure contracten tekenen. Organisaties die duidelijke doelen hebben en vasthouden aan hun visie, hebben meer kans om transformerende resultaten te bereiken.
  2. Het managen van de veranderingen en transformatie: Nu organisaties in een fase van bijna constante verandering komen, is het belangrijker dan ooit om werknemers voor te bereiden op en te ondersteunen bij technologische omwentelingen en organisatorische transformatie.
  3. Investeer in integratie: HR- en IT-infrastructuren worden steeds complexer, waardoor organisaties hun behoeften aan systeemintegratie duidelijk moeten definiëren en uitvoeren.
  4. Zorg voor voldoende middelen: Organisaties moeten verder denken dan het absolute minimum aan middelen om een technologie te implementeren, en in plaats daarvan de tijd, het budget en de personele middelen toewijzen die nodig zijn om optimale resultaten te leveren.
  5. Maak gebruik van (juiste) data: Data die niet schoon of volledig zijn, dat is de meest voorkomende uitdaging voor HRTech-projecten. Dat onderstreept het belang van voorbereiding bij het implementeren van nieuwe systemen en processen.
  6. Gebruikservaring is de sleutel: De specifieke technologie is veel minder belangrijk dan de ervaring die werknemers hebben tijdens het gebruik; focus sterk op gebruikerservaring en het aanbieden van tools en processen die de ervaring versoepelen.
  7. Groter kan beter zijn: Projecten met een grote reikwijdte die gebruik maken van deskundige ondersteuning hebben meer succes bij het realiseren van een grote impact.
  8. Maak gebruik van de juiste mensen: Succes vereist meer dan alleen HR-betrokkenheid. Denk ook aan positieve probleemoplossing met IT en het betrekken van belangrijke partners uit de hele organisatie bij het project.

Conclusie

Zoals UNLEASH schrijft, gaat het bij de implementatie van HRTech om meer dan het implementeren van het ene systeem als vervanging van de andere. Het gaat bij de meeste projecten om complete bedrijfstransformaties. Zodra organisaties dit beginnen te begrijpen, zullen ze op den duur de impact van hun investeringen terugzien. Beter iets minder projecten met een hogere investering dan teveel ogenschijnlijke quickwins.

En als afsluiter, de belangrijkste bevinding van het UNLEASH onderzoek: voor een succesvol project moet de tijd worden genomen. In een vroeg stadium moet een systeem getest worden, gebruikers moeten worden betrokken om extra toepassingen te ontwikkelen, en de configuratie moet vereenvoudigd worden om onnodige stappen te verwijderen.

Organisaties kopen nu vaak een employee experience toolset om bovenop het systeem te plaatsen. Zo kunnen werkenden het systeem vanaf de eerste dag gemakkelijk gebruiken, in plaats van dat ze lange trainingen moeten volgen waarbij men al snel de basis vergeet. Anderzijds is het kwalijk voor de bestaande tools dat zo’n extra laag nodig is.

Geplaatst in Implementeren, Innovatie | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Waarom de meeste HRTech-projecten falen, en hoe je dit volgens UNLEASH voorkomt in acht gouden regels

Secundaire arbeidsvoorwaarden, de sleutel tot een gelukkige werkplek

Secundaire arbeidsvoorwaarden, de sleutel tot een gelukkige werkplek

Nu de grote ontslaggolf nog in volle gang is, een recordaantal mensen hun baan opzegt en de afgelopen ruim 18 maanden een drastische en negatieve impact hebben gehad op de emotionele en fysieke gezondheid van werkenden, zien HR-managers zich gedwongen nieuwe manieren te bedenken om werkenden aan te trekken en te behouden.

In een artikel op HRExecutive wordt beschreven hoe deze managers de onderliggende oorzaken van mentale en fysieke gezondheidsproblemen moeten aanpakken als ze het algemene geluk van hun werkenden willen verbeteren. Oftewel, men moet zich meer richten op de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Er zijn drie punten die HR-afdelingen in overweging moeten nemen om ervoor te zorgen dat hun secundaire arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk zijn en, nog belangrijker, dat ze het algehele welzijn van werknemers verbeteren.

Vermijd oppervlakkige oplossingen

Bij het zoeken naar welke secundaire arbeidsvoorwaarden de meeste impact hebben, is de sleutel niet het implementeren van lapmiddelen. Wat wel werkt is het aanpakken van de oorzaak van gezondheidsproblemen en het implementeren van programma’s die daarbij aansluiten. Algemene programma’s zoals fitnessabonnementen lijken leuk, maar het zijn oppervlakkige oplossingen, die alleen op het moment zelf helpen.

Let ook op bij het inzetten van oppervlakkige #HRTech tools die beweren het welzijn van medewerkers te verbeteren. Alleen het inzetten van een tooltje werkt zelden. Zorg dan dat er visie en een plan achter zit als je tools gaat inzetten.

Dergelijke initiatieven pakken vaak niet de factoren aan die gezondheidsproblemen veroorzaken. Richt je dus op de onderliggende oorzaak van gezondheidsproblemen. Breng werkenden vaardigheden bij die niet alleen hun gezondheid verbeteren, maar die ook bijdragen aan een gelukkigere en gezondere werkplek, wat de productiviteit en de resultaten weer ten goede komt.

Zorg ervoor dat je secundaire arbeidsvoorwaarden in lijn zijn met de waarden van je organisatie

De HR-sector wordt overspoeld met een toenemend aantal diensten en producten die gezondheid en welzijn zeggen te willen verbeteren. De realiteit is echter dat de behoefte van iedereen anders is en dat er rekening moet worden gehouden met diversiteit. Vandaag de dag bestaat het personeelsbestand bij veel organisaties uit vijf generaties die elk heel andere werk- wensen, -behoeften en -motivaties hebben. Omdat mensen eerder geneigd zijn zich in te zetten voor programma’s die op hen persoonlijk zijn afgestemd, met maatwerkmogelijkheden dus, moet de diversiteit van dit personeelsbestand worden weerspiegeld in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Managers moeten dus programma’s aanbieden die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van individuele werkenden. Iedereen heeft te maken met eigen problemen. Door programma’s aan te bieden die alomvattend en inclusief zijn, laat je zien een stapje verder te gaan om werkenden te helpen om bijvoorbeeld stress aan te pakken.

Luister naar en communiceer met werkenden

Duidelijke communicatie is een belangrijke pijler voor productiviteit. Volgens McKinsey is het zelfs zo dat werkenden die zich verbonden voelen met hun werk, tot 25 procent productiever zijn. Dit betekent dat HR-afdelingen communicatieplannen moeten opstellen die betrokkenheid stimuleren en ervoor zorgen dat werkenden zich geïnformeerd en comfortabel genoeg voelen om te profiteren van de programma’s die hen worden aangeboden. Om te beginnen kun je enquêtes of één-op-één-gesprekken houden met mensen om te begrijpen welke zaken voor hen het meest waardevol zijn.

Een beter welzijn door betere werkvoorwaarden

Als je organisatie geen prioriteit geeft aan de mentale en fysieke gezondheid van werkenden, riskeer je dat ze vertrekken of loop je potentieel talent mis. Om te kunnen concurreren op de arbeidsmarkt, moeten HR-afdelingen zich bewust zijn van wat werkenden willen en bereid zijn om nieuwe programma’s te implementeren. Programma’s die kunnen worden afgestemd op de werkenden, die de onderliggende oorzaak van mentale en fysieke gezondheidsproblemen aanpakken, zorgen naast individuele ondersteuning voor gezondere en productievere werkplekken, waar zowel de werkende als de organisatie baat bij heeft.

Geplaatst in Markt | Reacties uitgeschakeld voor Secundaire arbeidsvoorwaarden, de sleutel tot een gelukkige werkplek

Spotify biedt talent van over de hele wereld kansen met interne talentmarktplaats Echo

Spotify-biedt-talent- over-hele-wereld-kansen-met-interne-talentmarktplaats-Echo

Echo is de tot de verbeelding sprekende naam van de interne marktplaats van Spotify. In september vorig jaar gelanceerd, en – volgens HR directeur Dina Gabriel in haar HR-blog voor Spotify– erg gewaardeerd door de medewerkers: “We’ve seen an incredible uptake in registrations, which further confirms our knowledge that our people were hungry for such a solution.”

Talent van over de hele wereld

Waarom is deze interne talentmarktplaats zo’n succes? Volgens Gabriel omdat ze inhurende managers, projecteigenaren en mentoren in staat stelt om verder te kijken dan de traditionele achtergronden, anderen te ontmoeten die ze zonder Echo misschien niet hadden ontmoet en te werken met talent van over de hele wereld. Zo’n platform maakt het dus veel gemakkelijker om nieuwe collega’s te vinden die met elkaar kunnen samenwerken buiten de grenzen van fysieke kantoren.

Werken waar je wil

Om geen talent, waar ook ter wereld onbenut te laten, introduceerde Spotify eerder al de “Working From Anywhere policy” voor alle werkenden wereldwijd. Met dit nieuwe remote working beleid kunnen werknemers kiezen vanuit welk land en welke regio ze willen werken. Spotify ondersteunt daarbij ook werknemers die naar het buitenland willen verhuizen of permanent thuis willen werken.

Gebaseerd op AI-technologie

Met de introductie van Echo, een interne marktplaats voor talent gebaseerd op AI-technologie, gaat het bedrijf weer een stap verder in zijn Total Talent Management. Gabriel: “Echo helpt ons om groeikansen te vergroten en talent aan deze kansen te koppelen op basis van hun ervaringen, vaardigheden en ambities.”

Diversiteit, Inclusiviteit en Betrokkenheid

De marktplaats is ontworpen als een omgeving waarin iedereen zich kan ontplooien, gezien kan worden en toegang heeft tot mogelijkheden, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Volgens Gabriel past deze ontwikkeling daardoor ook bij Spotify’s voortdurende inzet voor Diversity, Inclusion & Belonging (DIB). “We kunnen deze technologie en opzet gebruiken om vooroordelen weg te nemen en ervoor te zorgen dat kansen voor iedereen toegankelijk zijn.”

Continue leerproces

Een tweede motief voor de ontwikkeling van Echo was volgens Gabriel de grote verschuiving waar Spotify eerder over schreef: “We zitten in de vierde industriële revolutie. We zijn afgestapt van het oude model van leren, werken, met pensioen gaan, en zijn overgestapt op een continue leercyclus.” In een leeromgeving als die van Spotify, is verandering de enige constante, schetst Gabriel.

Ontwikkelkansen voor medewerkers

In een dergelijke omgeving ziet HR voortdurend ontwikkelkansen voor medewerkers. Maar die medewerkers zien en benutten ze niet altijd. Begrijpelijk, vindt Gabriel: “Sommige mensen zijn echt proactief, maar we kunnen niet van iedereen verwachten dat ze hun tijd besteden aan het doorzoeken van het bedrijf naar deze kansen, zelfs als ze weten waar ze moeten zoeken.” En aan de andere kant, geeft Gabriel toe, is het voor HR gewoonweg onmogelijk om zich te verdiepen in de ontwikkeling en groei van elke werknemer zonder tooling.

Vacatures, projecten en mentorschap

Echo biedt niet alleen een oplossing voor dit probleem, maar kijkt verder dan de traditionele groeimogelijkheden, zegt Gabriel. Naast nieuwe interne vacatures, heeft Echo ook een Spotify-breed platform geïntroduceerd om deeltijdprojecten en mentorschap onder de aandacht te brengen. Iedereen kan nu projecteigenaar of mentor worden.

Data voor strategische personeelsplanning

En dit is nog maar het begin, als we Gabriel mogen geloven. Spotify heeft nog veel meer ambities Met de data die Echo verzamelt, wil het bedrijf ook aan strategische personeelsplanning doen. “Op dit moment richten we ons op het verweven van Echo in alle aspecten van onze waardepropositie voor werknemers, van het inwerken van nieuwe medewerkers tot onze tweejaarlijkse ontwikkelingsgesprekken. “En in de toekomst kunnen we het bedrijf beter informeren door gebruik te maken van de gegevens van de vaardigheden en matches die we op Echo zien.”

Investeren op de juiste plaatsen

Die data kunnen volgens Gabriel helpen bij het identificeren van hiaten en bij het investeren op de juiste plaatsen. Investeringen blijven ook van de kant van Spotify nodig. “We zullen blijven werken aan de betrokkenheid van de werknemers bij het platform en erop blijven aandringen dat onze partner in het technologieplatform voortdurend bias-tests uitvoert. Hiermee verwachten we persoonlijke aspiraties te kunnen blijven koppelen aan zakelijke behoeften.”

Geplaatst in Innovatie | Tags | Reacties uitgeschakeld voor Spotify biedt talent van over de hele wereld kansen met interne talentmarktplaats Echo

HRTech Review verder onder vleugels van ZiPconomy

Sinds kort is ZiPconomy, uitgeefplatform over de freelance-economie en ‘The future of work”, de nieuwe eigenaar van HRTech Review. Deze overname was nodig om HR Tech Review naar een volgende fase te brengen. In 2017 zette ik HRTech Review op als een expert community over HR-Technologie. Het platform groeide en het aantal klanten nam toe. Ons team was eigenlijk te klein om aan de klantverwachtingen te voldoen. Daarom was ik al enige tijd op zoek naar een partner.

HRTech Review verder onder vleugels van ZiPconomy

ZiPconomy heeft een grotere werkorganisatie, een professioneel redactieteam en veel specialistische kennis in ‘de wereld van werk’. Dat biedt kansen om stappen te zetten op redactioneel-inhoudelijk gebied en in onze zakelijke positionering. Groot voordeel bij deze overname is dat we elkaar goed kennen en al jaren intensief samenwerken. Zo ontwikkelden we na het succes van onze eigen HRTech Arena 3 jaar geleden ook al samen de ZiParena.”

In de nieuwe setting blijf ik de rol vervullen van hoofdredacteur en inhoudelijk expert. Redactie, marketing en sales worden geïntegreerd in de organisatie van ZiPconomy.

hugo jan ruts

ZiPconomy zit in een groeifase. De overname van HRTech Review is daarbij een mooie en logische stap, vindt oprichter en hoofdredacteur Hugo-Jan Ruts: “Wij zijn onze actieradius stapsgewijs aan het verbreden van de wereld van zelfstandige professionals, externe arbeid en inkopers naar de ‘wereld van vast en flexibel werk’ en HR. Recentelijk hebben we met een andere partner een nieuwsbrief voor 30.000 professionals in de HR-markt gelanceerd en later dit jaar volgen meer initiatieven. Met het ontwikkelen van een breder portfolio haken we aan bij de trend op de arbeidsmarkt dat vast en flex steeds meer integreren. Daarmee kunnen we ook gerichter inspelen op de wensen van onze partners en lezers.”

mark van assema

Zowel ZiPconomy als HRTech Review zullen als specialistische platformen de markt blijven bedienen met een brede set aan nieuwsberichten, artikelen, rapporten en andere publicaties. Inhoudelijke kwaliteit leveren blijft ook in een groeiende organisatie leidend, besluit Hugo-Jan Ruts: “Wij zijn specialisten en geen generalisten. We spreken de taal van de markt en daar blijft onze toegevoegde waarde zitten”.

Nog veel inspiratie en vooral verstandige keuzes in HRTech gewenst, Mark van Assema.

Geplaatst in Branche | Tags | Reacties uitgeschakeld voor HRTech Review verder onder vleugels van ZiPconomy