Maandelijkse archieven: januari 2023

Via WhatsApp solliciteren bij Blokker

Via WhatsApp solliciteren bij Blokker

Blokker

Blokker maakt gebruik van deze nieuwe technologie en ziet een afname van de tijd en kosten per sollicitant. Marjolein Dusseljee, HR Business partner bij Blokker, is enthousiast over de mogelijkheden: “Via Recrubo kunnen kandidaten direct een afspraak maken om de vestiging te bezoeken. Een snel en efficiënt proces.”

Volgens Recrubo moet er een juiste verhouding zijn tussen laagdrempeligheid en de kwaliteit van de sollicitatie. Hoe eenvoudiger je het proces maakt, des te meer sollicitaties je ontvangt, maar het resulteert ook in bijvangst van ongekwalificeerde sollicitanten. Daarom is het belangrijk dat er een goede pre-screening volgt. “Via chat maken we het laagdrempelig, maar door de juiste vragen te stellen filteren we ongekwalificeerde en ongemotiveerde kandidaten eruit,” vertelt Niels Tukker, oprichter van Recrubo. “Dit scheelt een hoop werk voor het bedrijf.”

Het proces bij Blokker gaat als volgt:

  1. Kandidaat komt bij WhatsApp vanuit een (online) advertentie of QR-code op posters in de winkel
  2. WhatsApp Chatbot vraagt NAW-gegevens en stelt pre-screening vragen
  3. Chatbot matcht de juiste Blokker-vestiging met de sollicitant en maakt direct een afspraak door middel van een kalenderintegratie
  4. Om no-shows te verminderen, ontvangen kandidaten een automatisch bericht de dag voor het sollicitatiegesprek
  5. De winkelmanager beoordeelt de sollicitant

{cta_arena kop=”Alle HRTech aanbieders op een rij” tekst=”Ben jij op zoek naar passende en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.” knop=”Bekijk de HRTech Arena” link=”/hrtech-arena” plaatje=”/uploads/Kennisbank/HRTech-Arena-150×150.png” ctaclass=”cta_arena”}

Over Recrubo

“Nadat Recrubo na de oprichting eind 2020 vooral druk is geweest met het valideren van de aannames die ze stellen, is er medio 2021 besloten een SaaS-product te bouwen,” vervolgt Tukker. “Met een WhatsApp chat is het wervingsprobleem niet opgelost. Door goede automatische communicatie op verschillende touchpoints in de recruitmentfunnel en de juiste inzet van AI kom je echter een heel eind.”

Hoe ziet Recrubo de toekomst? “Een wervingsproces zonder menselijke tussenkomst, mensen zijn namelijk altijd bevooroordeeld. Een eerlijk proces voor de kandidaat, zonder menselijke tussenkomst. Een situatie waarbij de werving is geautomatiseerd en er meer wordt gefocust op behoud en werkgeluk. Relaties van mens tot mens.”

Geplaatst in Branche, Innovatie | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Via WhatsApp solliciteren bij Blokker

Belgisch techbedrijf automatiseert schrijven van adviesrapporten op maat

Belgisch techbedrijf automatiseert schrijven van adviesrapporten op maat

Alle kennis op één digitaal platform

Pointerpro bundelt de kennis van experts binnen organisaties op één digitaal platform. Daarnaast zetten die organisaties met deze tool zelf online assessments op voor hun eigen doelgroepen. Door de interne expertise te combineren met de input van de externe respondenten, creëert de technologie van Pointerpro volledig automatisch gepersonaliseerde adviesrapporten. Zo komt er tijd en ruimte vrij, die consultants kunnen investeren in persoonlijke contacten met hun klanten.

Ook voordelen voor de consultants

Stefan Debois, CEO en oprichter: “Als ondernemingen hun service verder digitaliseren, kunnen ze sneller opschalen. Vandaag kunnen veel servicebedrijven alleen groeien als ze extra consultants aanwerven. Op een krappe arbeidsmarkt botsen ze op hun grenzen. Door automatisch adviesrapporten op maat te creëren, en dus repetitieve taken te digitaliseren, kunnen consultants zich focussen op meer uitdagende taken waar de human touch onmisbaar is. Zo worden bedrijven niet alleen productiever, ook de jobtevredenheid van hun consultants gaat omhoog.”

Actief in 65 landen

Pointerpro is wereldwijd in 65 landen actief. Naast werknemers in de Belgische hoofdvestiging heeft de onderneming ook werknemers in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. De helft van de markt bevindt zich daar. Met het opgehaalde kapitaal wil het bedrijf nieuwe markten aanboren en het bedrijf nog sterker op de internationale kaart zetten, zo zegt het in een persbericht.

 

Geplaatst in Beheren, Branche | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Belgisch techbedrijf automatiseert schrijven van adviesrapporten op maat

“Talent in de schijnwerpers”. Randstad Groep Nederland vernieuwt selectietraject voor trainees

 Eelloo-Randstad_Klantcase“Management trainees kijken altijd positief terug op onze selectieprocedure. Toch kon het volgens ons nog beter”, zegt Isabelle Rijsterborgh, campus recruiter bij Randstad Groep Nederland. Samen met eelloo vernieuwde ze de aanpak. “Talent staat nu in de schijnwerpers.”

Meer diversiteit

“Waar ik heel erg trots op ben, is dat we tijdens deze vernieuwing ook aandacht hebben besteed aan meer diversiteit”, zegt Rijsterborgh. “De cv-selectie aan de voorkant hebben we eruit gehaald. Het cv komt pas aan bod tijdens de laatste fase van het traject, niet als selectiemiddel maar als leidraad voor het gesprek. Zo voorkomen we een heel stuk bias.”

Iedereen – ongeacht achtergrond en ervaring – krijgt toegang tot het online assessment. Wie de capaciteitentest haalt, gaat door naar de persoonlijke opdrachten in het selectieportal. Op basis daarvan nodigt Isabelle mensen uit voor de selectiedag.

Mensen centraal in selectieproces

“Vaak zie je dat kandidaten bij een sollicitatie veel moeten brengen”, zegt Isabelle. “Ze moeten bewijzen dat ze goed zijn, zich van alle kanten laten zien. Wij draaien dat om. Bijvoorbeeld in de videopitch. Voorheen was onze vraag daarbij: ‘Wat beschouw jij als je grootste talent en waar blijkt dat uit?’ Nu vragen we: ‘Wat heb jij van ons nodig om succesvol te zijn als trainee?’ Die andere benadering zie je in ons hele selectietraject. Dat is de grootste inhoudelijke verandering. Mensen staan centraal – zoals dat past bij Randstad.”

Fouten maken mag

Nog een voorbeeld van een tegengestelde vraag: de f*ckup-opdracht, ontworpen door eelloo. Isabelle: “In het verleden vroegen we aan kandidaten: ‘Wat heb je goed gedaan?’ Nu vragen we wat iemand heeft geleerd van een verkeerde beslissing. Bij die opdracht zie je ook een video met bloopers van onszelf, omdat wij vinden dat fouten maken mag; je kunt er juist van leren! Leiders van de toekomst moeten goed kunnen reflecteren, dan blijf je altijd groeien.”

Game-based assesment

Een andere grote vernieuwing is het game-based assessment dat eelloo heeft gelanceerd in Nederland. Isabelle is enthousiast: “Je doet negen spelonderdelen en zo kom je erachter hoe je matcht met het profiel. Dat vinden kandidaten leuk om te doen; ze ontdekken op een speelse manier waar ze goed of minder goed in zijn.”

Objectieve meting

Het game-based assessment is gebaseerd op tests uit de neuropsychologie en meet meer dan 30 persoonskenmerken. Voor Randstad Groep Nederland is een profile fit opgesteld met de 10 meest relevante kenmerken voor de rol van management trainee. Input voor dit profiel waren uitgebreide interviews met talentmanagers en trainees. “Het game-based assessment meet heel objectief”, zegt Isabelle. “Sociaal wenselijk reageren is vrijwel uitgesloten. Je kunt niet inspelen op wat Randstad wil horen. Nee: je speelt het spel in jouw puurste vorm.”

Lees meer over deze klantcase op de website van eelloo

Geplaatst in Innovatie | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor “Talent in de schijnwerpers”. Randstad Groep Nederland vernieuwt selectietraject voor trainees

Flexnieuws van HelloFlex group wordt zusje van #HRTech Review

flexnieuws-zipconomy

“We zijn verheugd om FlexNieuws op te kunnen nemen in ons portfolio,” zegt Hugo-Jan Ruts, oprichter en hoofdredacteur van ZiPconomy en directeur van ZiPmedia. “Het is een mooi platform. Kwalitatief, actueel en met een enorme hoeveelheid feitelijke informatie die onmisbaar is voor de branche.”

“FlexNieuws past prima tussen onze andere titels,” vult Hugo-Jan Ruts aan. “Natuurlijk is er vooral een link met ZiPconomy, maar ook met #HRTech Review, dat we begin 2022 hebben overgenomen. Technologie speelt immers een steeds grotere rol in de branche. De synergie biedt mogelijkheden vanuit onze redactie, maar ook voor lezers en partners.”

Software en diensten voor de flexbranche

FlexNieuws bestaat 15 jaar en is in leeftijd het iets oudere zusje van ZiPconomy, dat binnenkort 12,5 jaar bestaat. HelloFlex group, ontwikkelaar van software en diensten voor de flexbranche, heeft het platform vanaf de start mogelijk gemaakt en gefinancierd. Frans Schut, Co-CEO van HelloFlex group, verklaart: “Wij zijn trots op de plek die FlexNieuws heeft veroverd in het landschap van flexibele arbeid en danken iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Uit deze nieuwsvoorziening is onder meer onze tool CAOWijzer voortgekomen. De overdracht geeft ons de kans om ons te concentreren op onze kernactiviteiten. Bij ZiPmedia is FlexNieuws in goede handen. Wij hebben er vertrouwen in dat het platform bestendige ontwikkelingskansen krijgt.”

Synergie 

Hoofdredacteur Hinke Wever blijft betrokken. “Tussen FlexNieuws en ZiPmedia is veel synergie,” zegt zij. “De inhoud is soms hetzelfde, terwijl de doelgroepen complementair zijn. Ik ben er blij mee dat de opgebouwde waarde van FlexNieuws beschikbaar blijft voor de markt. In teamverband kan de content de komende jaren worden vormgegeven, verdiept en benut.”

 

Geplaatst in Branche, Innovatie | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Flexnieuws van HelloFlex group wordt zusje van #HRTech Review

Co-founder Appical Gerrit Brouwer strategisch adviseur bij RiddleStory

GerritBrouwer

Gerrit Brouwer is medeoprichter en oud-CEO van Appical, een onderneming gespecialiseerd in onboarding-technologie. Appical is in februari 2022 overgenomen door de Europese softwaregroep Visma. Binnen RiddleStory zal Brouwer zich vooral richten op de commerciële groei en het opbouwen van het RiddleStory merk.

RiddleStory is volgens initiatiefnemers Dexter Versluis en Elizabeth de Bruijn een platform dat alles rondom het boardingproces organiseert. Zij ontwikkelden een interactief spel voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Die worden door het spel nog voor ze in dienst komen geactiveerd en uitgedaagd om zelf problemen op te lossen samen met andere collega’s.

Kostbaar verloop voorkomen

Brouwer: “RiddleStory is een enorm verfrissend concept, met een hele andere benadering voor het inwerken. Het ’swipen’ door een berg video’s en quizjes was een aantal jaar geleden onderscheidend, maar nu gaat het er vooral om dat je aan de slag gaat met je collega’s al ruimschoots voor of direct na je eerste werkdag. Immers, bij slechts 1 op de 5 werknemers komt het beeld van het werk overeen met de realiteit. Hierdoor zijn werkgevers kwetsbaar voor kostbaar verloop met alle gevolgen van dien.”

Passie voor het inwerken

“Er is een wereld te winnen voor de nieuwe collega als key persona”, aldus Brouwer. “Na een indrukwekkende validatie vanuit de klanten, is RiddleStory klaar om in de HR-markt zijn positie uit te bouwen. Met mijn jarenlange expertise in onboarding en mijn ervaring in de HR-markt, wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Het voelt bijzonder goed om samen met Dexter en Elizabeth in een nieuw avontuur te stappen waar mijn liefde en passie voor het inwerken een vervolg krijgt.”

Geplaatst in Branche, Innovatie | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Co-founder Appical Gerrit Brouwer strategisch adviseur bij RiddleStory