"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

Bruno Vaffier benoemd tot Chief Operating Officer van Cegid

Cegid kondigt de benoeming aan van Bruno Vaffier tot Chief Operating Officer (COO). Vaffier zal ook toetreden tot het directiecomité van het bedrijf. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend.

Bruno Vaffier wordt de nieuwe COO van Cegid. De benoeming van Vaffier valt samen met een nieuwe fase van groei en ontwikkeling voor Cegid. Het ‘Forward.ai’-plan van het bedrijf is gericht op het pionieren met de adoptie van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) in hun businessmanagementsoftware, waarbij innovatieve en slimme oplossingen worden geboden die zorgen voor een grotere efficiëntie voor hun klanten.

Als Chief Operating Officer zal Vaffier leidinggeven aan het CFO-kantoor, dat toezicht houdt op de afdelingen finance, IT, legal, M&A en inkoop. Hij zal ook leidinggeven aan de customer experience en customer care teams, en verantwoordelijk zijn voor de operationele en financiële prestaties van de cross-functionele Professional Services activiteiten van Cegid.

Toewijding voor GenAI enorme kans

“Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheid om me bij Pascal en het team aan te sluiten om bij te dragen aan de volgende groeifase van Cegid”, zegt Vaffier. “De toewijding van Cegid aan generatieve AI opent enorme kansen voor onze klanten. Ik kijk ernaar uit om met het COO-kantoor te werken aan de uitvoering van het strategische plan ‘Cegid Forward.ai’ om de ontwikkeling van het bedrijf zowel in Frankrijk als internationaal te versnellen.”

“Mijn focus zal liggen op het garanderen van de beste end-to-end ervaring en tevredenheid van onze klanten, het stimuleren van AI-adoptie om de interne efficiëntie te verbeteren en het uitvoeren van grote transformatieprojecten ter ondersteuning van de bedrijfs- en financiële prestaties van Cegid. Het is een voorrecht om deel uit te maken van zo’n leider in de softwarebranche”, zegt Vaffier.

Profiel

Vaffier studeerde aan de École polytechnique en heeft een MBA van de INSEAD Business School. Hij trad op 10 juni 2024 in dienst bij Cegid. Vaffier heeft meer dan twintig jaar ervaring en was van 2016 tot 2020 CFO van Webhelp voordat hij werd benoemd tot Managing Director, een functie die hij bekleedde voordat hij bij Cegid kwam. Vaffier had eerder ook verschillende leidinggevende posities bij de Atos-groep gedurende bijna vijftien jaar. Vervolgens werd hij benoemd tot CFO van Worldline Global, een dochteronderneming van Atos, een functie die hij bekleedde van 2014 tot 2016. Na bijna vijf jaar in Madrid te hebben gewerkt, zal zijn internationale ervaring in Iberia – een kernmarkt voor Cegid – waardevol zijn in zijn nieuwe rol.

“Generatieve AI is het nieuwe DNA van Cegid”

“Generatieve AI is het nieuwe DNA van Cegid”, stelt Pascal Houillon, CEO van Cegid. “Het vertegenwoordigt een fundamentele verandering die de weg vrijmaakt voor nieuwe groeimogelijkheden voor het bedrijf. Ons strategische plan ‘Cegid Forward.ai’, gelanceerd in oktober vorig jaar, definieert duidelijk én duurzaam de ambities van Cegid voor de komende jaren, die worden gekenmerkt door grote technologische disruptie.”

“De versnelling van de adoptie van onze oplossingen door onze 500.000 klanten wereldwijd gaat gepaard met nieuwe behoeften. Door zwaar te investeren in de meest geavanceerde technologieën, zoals generatieve AI, blijven we onze missie van nuttige innovatie voortzetten door bij te dragen aan het definiëren van de toekomst van onze klanten. Vaffiers ervaring zal van grote waarde zijn bij het waarborgen en beheren van de implementatie van ons plan in al onze markten,” aldus Houillon.

“Bruno Vaffier brengt een schat aan expertise naar Cegid, opgedaan tijdens meer dan twee decennia ervaring in topmanagementposities, gericht op finance en operations bij internationale marktleiders. Silver Lake is toegewijd aan voortdurende, langdurige ondersteuning van de ambitieuze groeistrategie van Cegid als een Europese leider in cloudsoftware, en we zijn erg enthousiast om samen met Bruno dit traject nog verder te versnellen,” zegt Christian Lucas, Managing Partner van Silver Lake en Vice-Chairman van de Raad van Bestuur van de Cegid Group.

De redactie van HRTech Arena plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. Suggesties en tips kunt u sturen naar redactie[AT]zipmedia.nl