Maandelijkse archieven: oktober 2021

Overname Eelloo door Zweedse e-assessmentspecialist Assessio

Champagne_eelloo_Assessio

Assessio, de Scandinavische marktleider in e-assessments, is gespecialiseerd in ‘open-minded recruitment’: digitale HR-tools, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en arbeidspsychologie, die bedrijven in staat stellen op een meer inclusieve en niet-discriminerende manier te werven.

“Met de overname van Eelloo zet de Assessio Group haar volgende stap om het grootste e-assessmentbedrijf van Noord-Europa te worden. De strategische combinatie van bedrijven in de Assessio Group is een integraal onderdeel van ons groeitraject. Met Eelloo voegen we een unieke softwareoplossing toe die werkt vanuit het werknemersperspectief”, aldus Pär Cederholm, CEO en partner bij de Assessio Group. (op de foto in het midden, met rechts Matthijs Verburg en links Siebren Houtman, oprichters van eelloo)

Europees e-assessment marktleiderschap

Het in Zweden opgerichte Assessio ontwikkelt al meer dan 65 jaar technologie en arbeidspsychologische onderzoekstools en assessments. In 2019 nam de Nederlandse software-investeerder Main Capital Partners, gespecialiseerd in SaaS-bedrijven, een meerderheidsaandeel in Assessio. Hierbij had Main een duidelijk doel voor ogen: Assessio te ondersteunen bij haar groeiambitie om de grootste aanbieder van digitale werving en talentmanagement van Europa te worden. In datzelfde jaar nam Assessio ook de Nederlandse e-assessment aanbieder HFMtalentindex over. Eelloo werkt momenteel voor grote opdrachtgevers waaronder KLM, Randstad en de Belastingdienst en heeft een omzet van 4,51 miljoen euro. Samen met Eelloo heeft de Assessio Group nu meer dan 1.300 klanten wereldwijd met een bruto omzet van ruim 21 miljoen euro.

Zero talent waste

De overname past binnen Assessio’s visie ‘zero talent waste’, waarbij zij organisaties in  staat stelt om inclusiever te werven met behulp van data en psychometrische onderzoeken. “Werkgevers moeten meegroeien met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij helpen onze klanten om digitaal, accuraat en efficiënt om te gaan met talent, in lijn met wat de wetenschap en de technologie te bieden hebben”, aldus Cederholm.

Hij vervolgt: “Dankzij de kandidaatgerichte technologie van Eelloo zijn wij de enige groep in Scandinavië en in Nederland die gedurende de hele HR-cyclus datagedreven oplossingen kan bieden op het gebied van matching, talent management en coaching. De oplossingen die Eelloo biedt, vormen een direct antwoord op de toenemende vraag die wij zagen bij onze klanten.”

“Deze krachtenbundeling met Assessio maakt het mogelijk om verder te groeien en onze impact binnen en buiten Nederland te versterken. Samen hebben we de slagkracht om de arbeidsmarkt te vernieuwen. De ‘zero talent waste’ visie van Assessio sluit perfect aan bij onze eigen ambities om de mens centraal te stellen en ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar talenten optimaal kan inzetten”, aldus Siebren Houtman en Matthijs Verburg, directeuren bij en ondernemers achter Eelloo.

Zij vervolgen: “Om een brede klantengroep internationaal te kunnen bedienen met innovatieve platforms, is dit voor ons een cruciale stap. Onze klanten zullen in de toekomst zeker de voordelen ondervinden van deze samenwerking.”

Over de Assessio Group

Assessio is het leidende e-assessmentbedrijf van Scandinavië, gespecialiseerd in digitale HR-oplossingen voor recruitment en talent management. Door middel van tests en tools verschaft Assessio data-gedreven inzichten aan klanten over huidige en potentiële medewerkers. De tools van Assessio zijn beschikbaar in zo’n 30 verschillende talen en worden gebruikt door organisaties over de hele wereld.

Over Eelloo

Eelloo biedt al meer dan 30 jaar (e)assessment oplossingen in Nederland. Als toonaangevend bedrijf in innovatie, biedt Eelloo disruptieve oplossingen voor werving, selectie, talent management en arbeidsmarkt matching. Eelloo streeft naar een arbeidsmarkt waar mensen centraal staan en de kans krijgen om te participeren.

Geplaatst in Branche, Innovatie | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Overname Eelloo door Zweedse e-assessmentspecialist Assessio

Recruitmentbureau in Singapore beroofd van gegevens over 40.000 sollicitanten

markus-spiske-iar-afB0QQw-unsplashDat melden de kranten Business Times en Straits Times. Het gaat om de profielen van kandidaten van Protemps Employment Services. Het bedrijf uit Singapore doet aan recruitment en contractbeheer voor vast en tijdelijk personeel. Eerder deze maand werd de hele inhoud van hun server gestolen en gewist.

Gegevens 40.000 sollicitanten gelekt

De persoonlijke informatie van ongeveer 40.000 kandidaten zwerft sinds die tijd rond op het internet. De hackers bieden de volledige database daar te koop aan. Ze bevat scans van identiteitskaarten of paspoorten, telefoonnummers, salarisgegevens, gegevens over werkervaring en huisadressen. De meeste van de sollicitanten lijken inwoners van Singapore te zijn. 

Cyberaanval opgeëist door hackers

De cyberaanval is opgeëist door een groep van hackers die zichzelf Desorden noemt. Op een hackersforum claimden ze de data op 4 oktober te hebben ontvreemd van de server van Protemps. Ze maakten een video van de gestolen bestanden en databases en stuurden die naar hun slachtoffer, met de aansporing om ‘goed na te denken’. Vermoedelijk eisten ze daarnaast ook losgeld.

Onderzoek naar datalek recruitment bureau

Protemps heeft de Singaporese Commissie voor de bescherming van persoonsgegevens op de hoogte gebracht. Die onderzoekt nu het incident. Het bedrijf haalde zijn website oorspronkelijk offline na de aanval, maar de gegevens lijken nu gedeeltelijk te zijn hersteld.

Hoe dit datalek precies is ontstaan, is nog niet duidelijk. Het recruitment bureau ging tot nu toe niet in op vragen van analisten van de Staffing Industry. Maar dit incident toont wel weer aan hoe belangrijk cybersecurity is in de wereld van HR Tech.

{cta_arena kop=”Dossier: Privacy & HRTech” tekst=”Alle relevante informatie rond ‘Privacy & HRTech’: artikelen, aanbieders, debinars en onze Privacy HRTech experts.” knop=”Bekijk het dossier” link=”https://www.hrtechreview.nl/privacy” plaatje=”/uploads/Kennisbank/robotje_gidszoeken%20150.gif” ctaclass=”cta_dossier”}

Geplaatst in Branche, Innovatie | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Recruitmentbureau in Singapore beroofd van gegevens over 40.000 sollicitanten

Stemming voor Recruitment Tech awards is open

1200x800-RT-Nominatie-alle-6-vers-1Je kunt tot en met 1 november stemmen op jouw favoriete case uit een van de twee categorieën, recruitment case en recruitment tooling. Bij de recruitment cases vind IMC, YoungCapital en Intergamma.

Recruitment tooling

In de categorie Recruitment Tooling is dit het A-B-C van de drie genomineerden:

Audio Intakes

Geintegreerde audio question & answer technologie waarmee we onnodige live communicatie voorkomen en kandidaten sneller en beter kunnen kwalificeren.

BrainsFirst

Het BrainsFirst carrierekompas is een wetenschappelijke tool die strategische carrièrekeuzes mogelijk maakt door je brein te plaatsen in het ESCO framework.

Cammio

Met Clips deel je eenvoudig videoberichten met kandidaten. Zo maak je een hyperpersoonlijke eerste indruk die beter opvalt en beter converteert dan tekst!

En Cammio was laatsts ook al te zien rond een andere module met assessments in de video’s tijdens ons eigen Skills & Assessments seminar.

Uitreiking tijdens Recruitment Tech Event

De score van de Vakjury, die de lijst met genomineerden bepaalden uit alle inzendingen,  en Publieksjury tellen beide mee voor 50%. Onder alle stemmers worden tickets verloot voor het Recruitment Tech Event dat op donderdag 18 november plaatsvindt. Tijdens dit event worden de winnaars van de Recruitment Tech Awards bekend gemaakt. Wie volgen de winnaars van 2020 op: Independent Recruiters (best case) en Recruit Robin (best tool). Compagnon is al 6 jaar trotse partner van de Recruitment Tech Awards.

Stem hier met je LinkedIn profiel.

Geplaatst in Innovatie, Selecteren | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Stemming voor Recruitment Tech awards is open

Werknemers bijscholen voor blijvend aanpassingsvermogen

SkillsLanguageWie maakt er op een drukke werkdag tijd voor leren? Ook al is het maar een kwartiertje, je schuift het al snel door naar ‘morgen’. Uiteindelijk komt het er vaak helemaal niet meer van. 

In een tijd dat verandering de enige constante is en die veranderingen steeds sneller gaan moeten medewerkers zichzelf continu blijven uitvinden. Uit onderzoek van PwC blijkt dat de komende drie jaar meer dan de helft van de banen zal veranderen. Michel: “Deze werknemers moeten reskillen, upskillen of newskillen. Bij 40% van de banen moet dit zelfs in de komende 6 maanden.”

Vervangen van een medewerker is duur!

Aan het aanbod van learning & development kan het niet liggen. Michel: “Dat is enorm. En juist daardoor zien mensen door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk besteden mensen slechts 1% van hun werkuren aan leren.” ‘Geen tijd’ en ‘inefficiënte leermethodes’ zijn de redenen die werknemers hiervoor opgeven in onderzoek van Cornerstone. 

Want leerstof aanbieden is één ding, zorgen dat mensen het ook echt dagelijks gebruiken een tweede. Bij Cornerstone zijn ze ervan overtuigd dat leren moeiteloos moet gaan en daarom verankerd moet zijn in ’the flow of work’. 

Vertrek van een werknemer door gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden kost ongeveer de helft tot tweeënhalf keer het jaarsalaris. En dit is nog een voorzichtige schatting.

“Natuurlijk, wij zouden graag zien dat werknemers als eerste in de ochtend met een kop koffie Cornerstone openen, maar dat is niet de realiteit. We zien werken en leren daarom niet los van elkaar.” Of zoals Michel het goed samenvat, “We moeten af van het idee dat leren los staat van werken. Als we leren integreren in alles wat we doen, versnellen we de resultaten en uiteindelijk besparen we tijd door dingen op een betere manier te doen.”

Skills zijn de gouden leerdraad

Leren moet zijn waar werknemers zijn, gemakkelijk toegankelijk wanneer en waar ze het nodig hebben in hun werkuitvoering. Organisaties moeten korte, scherpe en makkelijk verteerbare training aanbieden door middel van ‘binge-waardige’ inhoud en, belangrijker nog, alle leer- en training moet hyper gepersonaliseerd zijn.

Skills_Throughout_Employee_Lifecycle

Organisaties die werknemers willen betrekken bij het leren en hen willen inspireren tot succes, moeten werknemers, hun unieke vaardigheden, drijfveren en interesses begrijpen en op maat gemaakte loopbaantrajecten uitstippelen. Daarbij moeten relevante leer- en trainingsmogelijkheden geboden worden om de nodige vaardigheden op te bouwen om werknemers te laten slagen waar ze willen zijn en ook om het algehele succes van de organisatie te stimuleren.

Daarvoor werken ze samen met partners. Michel: “Wij staan niet alleen, we opereren in een ecosysteem en moeten dus ‘praten’ met al die verschillende applicaties.” Zo kunnen ze dankzij de samenwerking met Microsoft het Cornerstone leeraanbod leveren via Microsoft Teams.

Bredere kijk op skills nodig

Werknemers de mogelijkheid bieden om hun talenten te blijven ontwikkelen, vaardigheden aan te scherpen en relevant te blijven in een steeds veranderende markt vraagt ook een nieuwe manier van kijken naar die vaardigheden.

“Cornerstone drijft het toekomstbestendige personeelsbestand aan met adaptieve HR software die is ontworpen om mensen, teams, technologie en bedrijven te verenigen om een werkomgeving van groei, wendbaarheid en succes voor iedereen te inspireren. Met een AI-aangedreven en op vaardigheden gericht systeem dat is ontworpen voor de hedendaagse beroepsbevolking, helpen we organisaties hun leer- en ontwikkelingservaring te moderniseren, de meest relevante inhoud overal te leveren, talent en loopbaanmobiliteit te versnellen en vaardigheden te vestigen als de universele taal van groei en succes over hun bedrijf heen.”

Michel vervolgt: “Als het om skills gaat wordt altijd iemands cv erbij gepakt, aangevuld met skills vanuit de performance en development cycli en de traditionele competentie assessments.”

Met de Cornerstone Skills Graph, een AI-aangedreven skills-engine die is geïntegreerd in ons hele productportfolio, kunnen organisaties de vaardigheden van werknemers analyseren, verbeteren en herverdelen.

Deze technologie geeft bedrijven de flexibiliteit om te draaien en nieuwe vaardigheden voor morgen op te bouwen, met name door mensen te helpen bij het identificeren van ontwikkelingsmogelijkheden en loopbaantrajecten.

Stel: de uitdaging is medewerkers nieuwe AI-vaardigheden te laten ontwikkelen. De ‘Cornerstone Skills Graph’ kan dan bestaande vaardigheden in de organisatie detecteren die aan deze term zijn gekoppeld, trainingen aanbieden aan medewerkers die deze vaardigheden willen versterken of ontwikkelen én helpen bij het opsporen van relevante vaardigheden binnen Cornerstone Recruiting. 

De Cornerstone Skills Graph detecteert automatisch vaardigheden uit verschillende bronnen (LinkedIn, functietitels, trainingen, vacatures). Deze open en dynamische ‘capaciteitenbank’ met meer dan 53.000 unieke vaardigheden integreert continu nieuwe skills die op de markt komen en gaat dus mee met de dynamiek en trends in het werk.

Bekijk het webinar van Michel Geurts terug.

Verandering omzetten naar kansen voor iedereen

16 en 17 november – Meet the Moment – Cornerstone Convergence 2021

  • Tot nadenken stemmende talks van gedurfde denkers over onderwerpen als diversiteit en micro-agressies; welzijn en mededogen; nieuwsgierigheid als voordeel gebruiken; kijken om de hoek van HR-technologie; waarom is het nu tijd om op HR te wedden; en meer!
  • In de spotlights staan klanten als Nespresso, Dell, DPDHL, Wells-Fargo, Johnson & Johnson – en tientallen anderen – over toonaangevende innovatieve benaderingen van succes in ons gehele portfolio van oplossingen.
  • In onze productmeetups leer je de nieuwste innovaties, wat er nieuw is en wat de toekomst biedt van productexperts.

Aanmelden is gratis.

Geplaatst in Innovatie | Tags | Reacties uitgeschakeld voor Werknemers bijscholen voor blijvend aanpassingsvermogen

Verslag event Digitaal Werven – Selectie, de juridische kant van AI

DW Selectie

12 oktober was ik te gast bij het “Digitaal Werven – Selectie” event in Utrecht, georganiseerd door Bas van de Haterd.

Het thema van de dag was Selectie en niet altijd was de technologie een belangrijke element in de presentatie, daarom heb ik er 1 uitgepikt omdat Tech hier een essentieel onderdeel is. Het was de plenaire sessie van Arnoud Engelfriet, met als thema  “De juridische kant van Artificial Intelligence (AI) in selectie”.

Casus met de zaal over inzet van AI bij douanecontrole op vliegveld.  Besef goed waar je aan begint. Zodra het over mensen gaat, dan wordt het al snel een juridisch kwestie. De grote uitdaging is de BIAS (vooringenomenheid). Het is meer dan naïeve bias (te weinig nagedacht (valkuil voor iedereen)). Verkeerd getest qua doelgroep. Te veel uitgegaan van witte mannen!!!! Dit is een echt probleem >>>> mogelijk juridische maatregelen.

Ook bij sollicitaties!!!! Een foute AI screening van kandidaten (zoals bijvoorbeeld bij Amazon). Doe het zorgvuldig!!!! Wij mensen denken (heel suf) dat een computer het altijd goed doet in de matching >> probeer het te snappen >>> uitlegbare AI is essentieel. A.I. moet vertellen op basis waarvan de keuze is gemaakt. Computer kan immers ongewenste selectie criteria gaan hanteren.  Dit moeten we beter gaan regelen, oftewel er zal snel een juridisch kijk nodig zijn! In de EU gaan hier regels voor komen. Zorg is een mogelijke grote negatieve impact van AI op maatschappij.

Ernst van risicoss bij BIAS in AI

Denk ook eens aan de AVG artikel 22 lid 1 > het is niet toegestaan om iemand geautomatiseerd te selecteren of afwijzen voor een functie >> de mens moet het besluit maken!! AI als hulpmiddel is mogelijk (advies of voorselectie).

Een EU commissie heeft een eigen verordening gemaakt >> er gelden regels voor vele soorten AI selectie software (dus ook Excel!!!!). Er is nog wel verschil tussen hoog en laag risico! >> Er moet aan de conformiteitsbeoordelingsprocedure worden voldaan! Een zwaar juridisch relaas. Samengevat, wees terughoudend met inzetten AI. Zorg voor dossiervorming van besluiten in selectie proces. Leg alles zorgvuldig vast.

Peer_Goudsmit_HRTechReview.jpgPeer Goudsmit. HRTech expert en eigenaar bij PeerSearch.

Geplaatst in Branche, Selecteren | Tags , | Reacties uitgeschakeld voor Verslag event Digitaal Werven – Selectie, de juridische kant van AI