"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

Kirkman: Change management: Hoe krijg je je organisatie in beweging?

“Iedereen ziet dat verandering nodig is, maar als het dichtbij komt, vinden mensen het lastig. Het vraagt ook veel van mensen”, aldus Britt Versteegh en Marije van Amstel van Kirkman Company. Dat veel mensen die worsteling herkennen, bleek tijdens de Webinarweek, want de bijdrage van Britt en Marije werd uiteindelijk het meest bezocht van alle webinars.

Het webinar van Britt en Marije zat vol tips & tricks; ze wezen onder andere op factoren die ervoor zorgen dat veel verandertrajecten niet leiden tot het gewenste resultaat. Dat kan bijvoorbeeld komen door het feit dat trajecten vaak te grootschalig worden gemaakt, waardoor mensen door de bomen het bos niet meer zien.


Vier tips voor een succesvol verandertraject

Hoe kun je een verandertraject tot een succes maken? Britt en Marije gaven vier tips:

1 What’s in it for them?

Kijk goed wat het veranderverhaal voor iemand persoonlijk betekent en denk na op welk niveau je het verhaal vertelt.

2 Heldere en juiste doelen

Communiceer vooral goed waar je naartoe gaat en waarom je het doet. En: communiceer op het juiste niveau (bijvoorbeeld: het doel is niet om een systeem te implementeren, maar om meer inzicht te geven in je eigen performance)

3. Focus en definieer haalbare resultaten

Klinkt makkelijk, maar is moeilijk: Je wilt alles tegelijk, maar breng focus aan en maak het behapbaar. En: vier de resultaten en maak ze meetbaar.

4 Kies voor een flexibele aanpak

Vaak wordt gewerkt op basis van uitgebreide roadmaps en gedetailleerde plannen die veel tijd en energie kosten. Kies liever heldere hoofddoelen en bouw ruimte in om bij te sturen.

Bekijk het webinar van Kirkman Company