"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

De interessantste HR Tech inzendingen van de Computable awards 2024

De nominaties voor de Computable Awards 2024 van het platform Computable.nl zijn weer bekend. Daarom heeft de redactie van HRTechReview de interessantste inzendingen met betrekking tot HR Tech op een rijtje gezet.

Honest Mirror

Hogeschool Utrecht

Honest Mirror is een applicatie die is ontworpen om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun presentatievaardigheden met behulp van geavanceerde ai-technologie, maar is ook geschikt voor HR professionals. Deze software stelt studenten in staat om hun presentatie te oefenen in een veilige leeromgeving. Bovendien ontvangen ze gepersonaliseerde feedback op effectieve én ineffectieve houdingen en gebaren. Hiermee kunnen studenten onafhankelijk van tijd en plaats hun presentatievaardigheden ontwikkelen. Honest Mirror staat internationaal in de spotlights, het onderwijsproject van Hogeschool Utrecht is voorgedragen voor de Unesco Hamdan Prize for Teacher Development.

Virtuele collega Sammie

Provincie Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant proberen ze een virtuele collega uit op een onderwerp waarover ze heel veel data hebben: stikstof. AI-toepassing Sammie wordt getraind op de eigen systemen en data, draait lokaal en doet aan bronvermelding. Omdat alle bronnen al bij elkaar stonden, was de volgende stap snel gemaakt. Sammie draait lokaal bij de eigen organisatie en is dus niet verbonden met het wereldwijde internet. 

Sammie is een voorbeeld hoe organisaties hun data gemakkelijker beschikbaar kunnen maken voor eigen doeleinden. 

Co-Author

Flowsparks

Flowsparks, techbedrijf gespecialiseerd in digitale leermodules, heeft de Co-Author geïntroduceerd: een AI-functionaliteit die gebruikers ondersteunt in de creatie van digitale leermodules. Met het ontwerpen van een stevige basis en didactische suggesties, geeft de AI-integratie gebruikers de mogelijkheid om zich volledig te focussen op de overdracht en activatie van hun know-how, voor een betere effectiviteit en kwaliteit van de leercontent. Met de Authoring Tool kunnen bedrijven op basis van didactische templates zelf eenvoudig online trainingen en modules op maat creëren. Het verbetert de kwaliteit van het trainingsmateriaal en leren zowel effectiever als leuker.

Lucid

Lucid Software

Visual collaboration is een belangrijke aanjager van de future of work. Het platform van Lucid biedt een gedeelde, vaste werkruimte waar teamleden met alle achtergronden en op elke locatie samen kunnen komen. Deze enkele werkruimte maakt zowel realtime als asynchrone samenwerking mogelijk, die beide cruciaal zijn om kenniswerkers in alle tijdzones en rollen verbonden en gewaardeerd te laten voelen. Asynchroon werken binnen Lucid maakt het samenwerkingsspeelveld gelijk, wat betekent dat kenniswerkers met hun teamleden kunnen samenwerken op de manier en tijd die voor hen het beste werken.

E-learnings 

BeterDichtbij Academie, Nij Smellinghe Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis

De BeterDichtbij Academie traint steeds meer zorgprofessionals in het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Zo heeft de in 2022 opgerichte instelling van BeterDichtbij e-learnings ontwikkeld over de beste inzet van de gelijknamige app in de ziekenhuizen van Nij Smellinghe (Drachten) en het IJsselland Ziekenhuis (Capelle aan den IJssel). BeterDichtbij heeft begin 2022 een academie opgetuigd om zorgprofessionals te trainen op digitale vaardigheden. Daarvoor gebruikt de Academie de opgedane ervaring in zo’n 50 ziekenhuizen en andere zorgorganisaties. Er zijn meerdere trainingsmogelijkheden zoals praktische kennisvideo’s en e-learnings omtrent basisvaardigheden.

Digitale Medewerkers

Amaize

Aimaze heeft Digitale Medewerkers die de manier waarop we werken fundamenteel te veranderen. Het zijn niet zomaar softwaretools: ze zijn ontworpen om aan te voelen als echte collega’s. Ze nemen een groot deel van de dagelijkse taken over, maar voor slechts een fractie van de kosten. Wat deze medewerkers echt uniek maakt, is hun vermogen om als deel van het team te functioneren. In tegenstelling tot traditionele software, die vaak geïsoleerd van het menselijke aspect van het werk staat, integreren Aimaze’s Digitale Medewerkers volledig in de bestaande teamdynamiek. Bovendien is het implementeren van een Digitale Medewerker eenvoudig.

Selfservice-app

Olympia

‘Olympia in je broekzak’. Dat is de kernboodschap waar de app voor ontwikkeld is. Het ondersteunt de volledige klantreis van een kandidaat. Van oriënteren op werk en zelfontwikkeling om de kans op werk te vergroten tot selfservice voor administratie. Olympia’s app streefde naar lagere wervingskosten, hogere productiviteit op vestigingen en verhoogde retentie van flexkrachten. Het ontwikkelproces legde de nadruk op gebruikersbetrokkenheid en een mobiele eerste benadering, met pijlers zoals het ontdekken van vaardigheden, het vinden van betekenisvol werk, ontwikkelingsmogelijkheden en het anticiperen op behoeften.

De redactie van HRTech Arena plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. Suggesties en tips kunt u sturen naar redactie[AT]zipmedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *