"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

Amerikaanse screeningbedrijf DISA neemt Nederlandse branchegenoot Validata over

Het Nederlandse screeningbedrijf Validata Group is overgenomen door het in de VS gevestigde DISA Global Solutions, een toonaangevende speler op het gebied van werkgelegenheidscreening.

Het Nederlandse screeningbedrijf Validata Group is overgenomen door het in de VS gevestigde DISA Global Solutions, een toonaangevende speler op het gebied van werkgelegenheidscreening. Validata, opgericht in 2009, voert jaarlijks tienduizenden screenings uit voor Nederlandse en internationale werkgevers. Dit is de tweede grote internationale overname van DISA binnen negen maanden.

Validata blijft gevestigd in Amsterdam en blijft opereren onder de strikte Europese wetgeving op het gebied van gegevensbescherming. Alle gegevensverwerking vindt plaats in Europa en gegevens worden uitsluitend opgeslagen op servers binnen de EU.

Internationale ambitie

Validata Group was al actief als screeningbedrijf voor verschillende internationaal georiënteerde bedrijven en had ook al een kantoor in Stockholm. Het Amerikaanse DISA voert jaarlijks meer dan tien miljoen screenings wereldwijd uit voor hun klanten, waaronder meer dan 30% van de Fortune 500-bedrijven.

Harm Voogt – CEO Validata

“Deze overname markeert een belangrijk mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf,” zegt Harm Voogt, Managing Director en (mede)oprichter van Validata. “Onze diensten blijven groeien en worden steeds internationaler. Deze strategische stap stelt ons in staat om die internationalisering beter vorm te geven voor onze klanten, en dat was precies wat we zochten. Samen met DISA streven we ernaar onze nationale en internationale marktpositie te versterken en de toegevoegde waarde die we onze klanten bieden te blijven verbeteren.”

Suzie Rurode, President International van DISA:  “We zijn verheugd deze samenwerking aan te gaan. De geavanceerde technologie en het uitzonderlijke managementteam van Validata sluiten perfect aan bij onze visie. We zien deze overname niet alleen als een uitbreiding, maar als een samensmelting van krachten die de aanpak van internationale screening zal herdefiniëren. Gezamenlijk wordt het veel gemakkelijker om toegevoegde waarde te creëren voor onze gerenommeerde klanten”

Validata is een innovatief wereldwijd technologiebedrijf. Met onze toekomstbestendige screeningsoplossingen helpen we jouw organisatie om integriteit te waarborgen. Als marktleider in achtergrondcontroles voor onder andere de financiële, retail-, gezondheidszorg- en zakelijke sectoren, helpen wij klanten wereldwijd om beter geïnformeerde wervingsbeslissingen te nemen.