"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

Pixid Group gaat Amerikaanse VectorVMS overnemen

Er beweegt wat in de wereld van inhuur van talenten. Pixid Group, een Europese leverancier van softwareoplossingen voor het beheer van flexibele werkkrachten, heeft de overname aangekondigd van VectorVMS, een Amerikaanse leider op het gebied van VMS-technologie (vendor management system) en -ondersteuning. Tot de Pixid Group behoort ook het Belgische Connecting-Expertise.

VectorVMS, gevestigd in Raleigh, North Carolina in de Verenigde Staten, levert software voor leveranciersbeheer aan zowel zakelijke klanten als MSP’s (managed services providers) die zakelijke klanten ondersteunen. VectorVMS bedient momenteel meer dan 100 klanten wereldwijd, maar vooral in de VS, in de sectoren gezondheidszorg, financiën en overheid.

Pixid biedt klanten oplossingen om hun externe personeelsbestand efficiënt te beheren. Als pionier op het gebied van digitale HR verbindt het bedrijf alle belanghebbenden in de waardeketen van tijdelijk werk met zijn end-to-end cloud-based technologie, en maakt zo een Total Talent Acquisition-oplossing mogelijk.

VMS- en ATS-technologie

Deze overname maakt van de Pixid Group een wereldwijde leider in de VMS-markt, door de expertise van VectorVMS in het middensegment van de markt en in de VS te combineren met de expertise van de Pixid Group op het gebied van VMS- en ATS-technologie en de focus op kleine en middelgrote bedrijven.

Vanuit Pixid beschikt de groep nu over 4 VMS oplossingen:

  • PIXID Frankrijk: met focus op de Franse uitzendmarkt
  • PIXID VMS: wereldwijde focus op mid market VMS oplossing voor staffing bedrijven
  • Connecting-Expertise: focus op Enterprise en mid market, alle contractvormen en een Marktplaats
  • VectorVMS: focus op Enterprise accounts US, alle contractvormen

“Er zijn nog een aantal andere acquisities gaande, ter versterking van de groepsstrategie, so more to come,” verklaart Peter De Buck, partner van Connecting-Expertise, deel van Pixid Group. Hij vult aan: “Wat ons betreft geen impact, we zijn volop bezig met het testen van onze nieuwe versie die in september in eerste fase naar onze suppliers en MSP-partners wordt uitgerold.”

De redactie van HRTech Arena plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. Suggesties en tips kunt u sturen naar redactie[AT]zipmedia.nl