"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

‘HRtech? Soms is de wereld beter af zonder’

De markt van HRtech is behoorlijk vol en lang niet alle tools zijn waardevol. Sterker nog, volgens Livia Moore, associate partner bij Antler, is de overgrote meerderheid van de tools zelfs overbodig.

Volgens Livia Moore, associate partner bij Antler, een organisatie die investeert in HRtech, wordt de waarde van heel veel HRtech overschat. “Ik denk eerlijk gezegd dat de wereld soms beter af zou zijn zonder. Dat geldt in ieder geval voor 95% van de vroege HR-technologie die ik zie. Vaak overschat men hoeveel waarde de werknemers eraan zullen ontlenen en hoe graag ze het zullen gebruiken.”

Haar advies aan HR-leiders bij het aanschaffen van technologie is dan ook om tools die je niet echt aanstaan te vermijden. “Je moet jezelf afvragen of je collega’s de technologie zullen omarmen en of het buitengewone waarde zal creëren in hun dagelijkse werk. Omdat er zoveel concurrentie is, zou ik alles vermijden wat niet meteen opvalt of jou als HR-leider niet echt bevalt.”

Opvallen als founder

Antler ondersteunt dus founders, terwijl zij hun teams en hun bedrijf laten groeien. Wat maakt volgens Livia Moore een geweldige founder? “De beste founders die ik zie, verliezen nooit hun momentum. Ze voeren uit, experimenteren, leren en bewegen veel sneller in hun iteraties dan anderen. Ze zijn geobsedeerd door het probleem dat ze willen oplossen en wijken niet af van de missie. Ze zijn niet bang om de ‘normale’ manier van doen in twijfel te trekken en ze zijn geweldig in het aantrekken van andere intelligente en ambitieuze mensen om zich bij hen aan te sluiten in hun missie.” 

Om op te vallen op de overvolle HR-markt is het belangrijk om grote veerkracht te hebben, out of the box te durven denken, hoge ambities en visies te hebben voor wat ze willen bouwen en een voorkeur te hebben voor uitvoering en snel handelen, zegt Moore. “Als we een fantastische oprichter zien die aan bovenstaande voldoet en wil bouwen binnen HR-technologie, zullen we hem of haar steunen op zijn of haar reis.”

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Livia Moore op de website van UNLEASH.

De redactie van HRTech Arena plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. Suggesties en tips kunt u sturen naar redactie[AT]zipmedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *