"Navigeren door het HRTech-landschap."
SLUIT MENU

IJK: Verlaag de HR-werkdruk en robotiseer!

Hjalmar Schel van IJK ging in op de (mogelijkheden rondom) het robotiseren van HR-gerelateerde taken. Sinds 2021 kent deze vorm van robotisering een snelle opmars, dus we zijn eigenlijk nog maar net begonnen en er is nog ontzettend veel winst te behalen, aldus Hjalmar.

Los van het behalen van tijdwinst (waardoor HR zich met inhoudelijk relevante zaken kan bezighouden), biedt robotisering ook grote voordelen op het gebied van compliance, want alles is gelogd en geborgd en processen worden op dezelfde manier doorlopen.

Dankzij de nieuwe mogelijkheden kunnen we onze medewerkers voorzien van gebruikersvriendelijk ‘Employee Experience platformen’ een centrale plaats waar ze al hun werk- en HR-gerelateerde zaken vanuit een mooi ontworpen cognitieve interface kunnen regelen, terwijl de gebruiker wordt afgeschermd van gecompliceerde back-ends. Hjalmar: “Die nieuwe omgeving is intelligent, denkt met je mee en is contentgevoelig”.


Stappenplan: Hoe ga je zelf aan de slag met RPA en DPA?

  1. uitgangspunten opstellen
  2. systemen & processen in kaart brengen
  3. optimaliseren; check of stappen noodzakelijk zijn. Zo niet? Schrap ze!
  4. implementeren; welke kennis heb je in huis? Laat je een leverancier je het werk uit handen nemen? Kies dan een partij die automatiseren niet als doel op zich ziet, maar
  5. communiceren;  zorg dat de juiste mensen op de hoogte zijn, stel ambassadeurs aan, neem mensen mee met leuke films, blogs op intranet, et cetera.

Bekijk het webinar van IJK

De redactie van HRTech Arena plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. Suggesties en tips kunt u sturen naar redactie[AT]zipmedia.nl