Maandelijkse archieven: september 2024

Byner introduceert geavanceerde AI Assistant

Byner introduceert de Byner AI Assistant. De assistent integreert de tools van OpenAI in het end-to-end platform van Byner. Hierdoor kunnen onder andere detacheringsbureaus efficiëntere werkprocessen, verhoogde medewerkerstevredenheid en een hechtere relaties realiseren.

Naar het volgende niveau in Staffing & Recruitment

De ontwikkelingen en kansen van AI in Staffing & Recruitment volgen elkaar snel op. Dankzij de AI Assistant in Byner lopen bureaus voorop in deze transformatie, besparen ze tijd en geld en maken ze kwalitatieve verbeterslagen.

“De Byner AI Assistant is speciaal ontwikkeld voor bureaus, persoonlijk in te richten, en altijd en overal beschikbaar in het gehele proces. Hij groeit mee met je organisatie en kan je stap voor stap die processtappen optimaliseren die voor jouw bureau belangrijk zijn. Voor het ene bureau zijn dat bijvoorbeeld stappen rondom de vacature en bij het andere bureau is dat meer rondom de kandidaat en het kandidatenproces”, aldus Ralph Brasker, CEO van Byner.

Benut kracht OpenAI

De AI is verweven in het complete end-to-end platform van Byner en versterkt alle kernprocessen van bureaus in Staffing & Recruitment. Daarnaast benut het de kracht van een speciale functionaliteit van OpenAI waardoor het inzetbaar en tegelijkertijd veilig is. “Wat de Byner AI Assistant krachtig maakt, is dat we hem volledig gebaseerd hebben op succesvolle standaarden in de branche”, vult CTO Martijn Brandse aan.

Community Driven Innovatie

Byner is gebouwd  in co-creatie met een community aan klanten, partners en experts. Zij delen continu kennis en ervaringen om de oplossing door te ontwikkelen en te optimaliseren. “Onze library met custom prompts begint al aardig te groeien”, aldus Martijn Brandse. “Samen met onze klanten vinden we steeds meer use cases die zorgen voor verhoogde productiviteit en efficiëntie.”

Geplaatst in Innovatie, Markt | Tags , , , , | Laat een reactie achter

Vijf HRTech-toepassingen genomineerd voor MKB-innovatieprijs

Vijf bedrijven die bezig zijn met HR Tech-oplossingen, hebben een plek bemachtigd in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Deze bedrijven vormen een divers gezelschap, variërend van apps en salarisoplossingen tot zzp-platforms en applicaties voor het werven en behouden van personeel.

Uit meer dan 225 inzendingen heeft een panel van innovatie-experts een selectie gemaakt. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact op de branche en de samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Vijf HRtech-finalisten

Daarvan hebben deze vijf bedrijven allemaal op de een of andere manier te maken HR Tech:

  1. Jixbee | Salaris On Demand, een soort tikkie voor het salaris. Lees meer over deze tool
  2. Lance Free | Een SaaS Freelance Management Systeem. Lees meer over dit systeem
  3. UpUco Coach a Colleague | een innovatieve gepatenteerde werkwijze met talentconnect, een SaaS-applicatie voor het vinden, binden, onboarden, ontwikkelen en behouden van personeel. Lees meer over deze tool
  4. Voca Zorg | een innovatief marktplaatsplatform dat zorginstellingen helpt direct in contact te staan met zzp’ers. Lees meer over dit platform
  5. Deepler | AI-gedreven HR-software die wetenschappelijk valide modules gebruikt om personeelsverloop en verzuim te verminderen, medewerkerstevredenheid en diversiteit te verbeteren, en leren en ontwikkelen te bevorderen. Lees meer over deze software

Stemmen voor de winnaar

Tijdens het KVK Innovatie Top 100 evenement op zaterdag 16 november worden de winnaars per categorie door de vakjury gepresenteerd. KVK maakt dan ook bekend welke ondernemer zich het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Het Nederlandse publiek heeft invloed op de einduitslag. Er kan tot 15 oktober worden gestemd op één van de 100 finalisten via www.kvkinnovatietop100.nl. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden.

Geplaatst in Innovatie, Markt | Tags , , , , | Laat een reactie achter

‘HRtech? Soms is de wereld beter af zonder’

Volgens Livia Moore, associate partner bij Antler, een organisatie die investeert in HRtech, wordt de waarde van heel veel HRtech overschat. “Ik denk eerlijk gezegd dat de wereld soms beter af zou zijn zonder. Dat geldt in ieder geval voor 95% van de vroege HR-technologie die ik zie. Vaak overschat men hoeveel waarde de werknemers eraan zullen ontlenen en hoe graag ze het zullen gebruiken.”

Haar advies aan HR-leiders bij het aanschaffen van technologie is dan ook om tools die je niet echt aanstaan te vermijden. “Je moet jezelf afvragen of je collega’s de technologie zullen omarmen en of het buitengewone waarde zal creëren in hun dagelijkse werk. Omdat er zoveel concurrentie is, zou ik alles vermijden wat niet meteen opvalt of jou als HR-leider niet echt bevalt.”

Opvallen als founder

Antler ondersteunt dus founders, terwijl zij hun teams en hun bedrijf laten groeien. Wat maakt volgens Livia Moore een geweldige founder? “De beste founders die ik zie, verliezen nooit hun momentum. Ze voeren uit, experimenteren, leren en bewegen veel sneller in hun iteraties dan anderen. Ze zijn geobsedeerd door het probleem dat ze willen oplossen en wijken niet af van de missie. Ze zijn niet bang om de ‘normale’ manier van doen in twijfel te trekken en ze zijn geweldig in het aantrekken van andere intelligente en ambitieuze mensen om zich bij hen aan te sluiten in hun missie.” 

Om op te vallen op de overvolle HR-markt is het belangrijk om grote veerkracht te hebben, out of the box te durven denken, hoge ambities en visies te hebben voor wat ze willen bouwen en een voorkeur te hebben voor uitvoering en snel handelen, zegt Moore. “Als we een fantastische oprichter zien die aan bovenstaande voldoet en wil bouwen binnen HR-technologie, zullen we hem of haar steunen op zijn of haar reis.”

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Livia Moore op de website van UNLEASH.

Geplaatst in Gebruiken, Selecteren | Tags , , , | Laat een reactie achter

Verleiden tot leren: 5 tips voor het creëren van een leercultuur

Het opzetten van een e-Learning programma kan soms aanvoelen als het corveerooster op kantoor: een flinke klus om iedereen enthousiast te krijgen. Sommige collega’s zien er direct de waarde van in of nemen eigen initiatief om bij te leren. Anderen zien niet meteen het nut, geven prioriteit aan andere zaken of vinden het spannend om te veranderen. Maar maak je geen zorgen – verandering en vernieuwing hoeven niet altijd met slag en stoot te gaan.

Christophe Jacobs, Chief Customer Succes Officer bij e-learningplatform FLOWSPARKS geeft 5 tips over hoe je een leercultuur creëert binnen je organisatie. 

1. Zet leren niet onderaan de to-do lijst

Leren mag niet onderaan de to-do lijst terechtkomen of naar vrijdagmiddag verschoven worden; het moet een tweede natuur zijn. Als werkgever kun je dit stimuleren door voortdurend nieuwe opleidingen aan te bieden, het professionele netwerk uit te breiden en ervaringen te delen. Laat je medewerkers zien welke leermogelijkheden er zijn en geef ze de vrijheid om te kiezen wat, wanneer en hoe ze de volgende stap in hun ontwikkeling zetten. Dit houdt je medewerkers scherp, gemotiveerd en up-to-date met ontwikkelingen in hun vakgebied.

2. Je doelgroep is doorslaggevend

Voor wie ontwikkel jij jouw e-Learning? Dat is een belangrijke vraag. Breng je doelgroep in kaart en houd hen in gedachte bij alles wat je ontwikkelt. Welke vaardigheden, informatie en inzichten hebben mijn deelnemers? Hoe gemotiveerd je medewerkers ook zijn, ze kunnen snel gefrustreerd raken als het leermateriaal niet aansluit bij hun behoeften en realiteit. 

Het kan lastig zijn om dat als HR-directeur of leidinggevende zelf te bepalen. Steeds meer organisaties beroepen zich daarvoor op externe professionals of een platform om zich te laten adviseren. Zij weten doorgaans precies wat relevant is en zijn op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Maar dan ben je er nog niet, ook je medewerkers hebben vast en zeker iets te zeggen en kunnen je helpen bij het ontwikkelingsproces.

Een ander cruciaal punt: wat zijn de technische vaardigheden van jouw doelgroep? Door met een e-Learning platform te werken kan je leermaterialen moeiteloos op elk apparaat, of het nu een nieuwe telefoon van een Gen Z-er of een desktop van een collega is.

3. Vind je super-users

Als je de interne betrokkenheid bij e-Learning wilt vergroten, zijn ‘super users’ een enorme aanwinst. Deze leergierige pioniers hebben een passie voor leren en onderwijzen en kunnen diezelfde energie overbrengen op collega’s. Ze worden de go-to experts voor vragen en helpen je e-Learning programma niet alleen soepeler en effectiever te maken, maar ook veel boeiender en aantrekkelijker. Denk aan hen als jouw interne ambassadeurs voor een leeravontuur dat een verschil maakt.

4. Flipping the classroom

De vorm waarin je trainingen aanbiedt is essentieel voor effectiviteit van kennisoverdracht. Waar voorheen fysieke trainingen de standaard waren, heeft de overgang naar online opleidingen veel nieuwe voordelen gebracht. Ze zijn niet alleen makkelijker te organiseren, maar ze snijden ook in de kosten voor trainers en klaslokalen. Onderzoeken bewijzen keer op keer dat een hybride aanpak, oftewel blended learning, key is. Zo benut je het beste van beide werelden en creëer je een dynamische leerervaring die zowel flexibel als effectief is.

Een veelvoorkomende aanpak is ‘flipping the classroom’. Bij deze methode krijgen deelnemers eerst de basisinformatie via e-Learning. Vervolgens komen ze samen in de klas om het geleerde in praktijk te brengen. Door online en klassikale elementen te combineren, maak je de overgang naar e-Learning een stuk soepeler en natuurlijker. 

5. Jij bent de coach

Naarmate je meer e-Learning modules maakt, kan het ontmoedigend lijken om de groeiende verwachtingen van jouw werknemers in goede banen te leiden. Je rol verandert dan ook van ontwikkelaar naar coach, waarbij je medewerkers helpt om door cursussen te navigeren en optimaal te profiteren van hun leertraject. Door gebruikersgegevens te analyseren, kun je vaardigheidsbehoeften identificeren en hierop inspelen. Met inzicht in hun passies en doelen kun je een persoonlijk leertraject creëren dat zelfgestuurd leren combineert met zorgvuldig gekozen leermaterialen, afgestemd op de behoeften van elke deelnemer

Christophe Jacobs: “Het creëren van een leercultuur binnen je organisatie is geen one-off klus, maar een voortdurende inspanning die begint bij het aanbieden van nieuwe opleidingen en het stimuleren van kennisdeling. Door je medewerkers de vrijheid te geven om te kiezen wat, wanneer en hoe ze leren, maak je van leren een tweede natuur. 

Een krachtig e-Learning platform zoals FLOWSPARKS helpt daarbij; het maakt leren flexibel, schaalbaar en altijd up-to-date. Zo kunnen medewerkers leren op hun eigen tempo en op elke locatie, terwijl de organisatie moeiteloos kan inspelen op veranderende behoeften en nieuwe trends. “Iedereen moet ergens beginnen, en soms gaat dat gepaard met trial-and-error, dat is onderdeel van het proces – de tijd zal het je e-leren.”

Geplaatst in Branche, Markt | Tags , , | Laat een reactie achter

Slechts 24% van de HR-functies maximaliseert de zakelijke waarde van HR-technologie

Daarentegen is slechts 35% van de HR-professionals ervan overtuigd dat hun huidige benadering van HR-technologie bijdraagt aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Twee van de drie geloven dat, als ze geen actie ondernemen om de HR-benadering van technologie te verbeteren, de effectiviteit van hun functie zal afnemen.

“Hoewel HR-leiders geloven dat HR-technologie belangrijk en impactvol is, blijven ze worstelen met hoe ze er het meeste waarde uit kunnen halen,” zegt Mark Whittle, HR vice president van Gartner. “Het doel is niet om de waarde van de technologie voor HR alleen te maximaliseren, maar om de bedrijfswaarde die de technologie kan opleveren voor de hele organisatie te maximaliseren.”

Organisaties moeten overschakelen naar een aanpak die HR uitbreidt door de adoptie van HR-technologie te verhogen en technologie te gebruiken om bijdragen met een grotere impact te creëren die de bedrijfswaarde maximaliseren.

“Strategische bedrijfswaarde wordt gegenereerd door mensen en technologie samen te brengen, niet door de tijd van werknemers vrij te maken om zelfstandig strategisch werk te doen,” zegt Piers Hudson, Senior Director bij Gartner.

Drie taken voor HR

Om technologie optimaal te benutten, moet HR drie dingen doen:

  1. Een routekaart bedenken die ‘transformationele bouwstenen’ biedt, om op die manier stakeholders te betrekken en daarmee de creatie van nieuwe waarde te prioriteren
  2. De gezichtspunten van HR-medewerkers verruimen om het nastreven van nieuwe waarde te inspireren
  3. Gedeelde doelen en nieuwe rollen vastleggen die complementaire oplossingen mogelijk maken, in plaats van geïsoleerde oplossingen, die nieuwe waarde creëren voor eindgebruikers 

Door de omgang van HR met HR-technologie te verbeteren, kan de bedrijfswaarde van HR-technologie met 54% groeien. Zeker vergeleken met een capaciteitsgerichte benadering, die de bedrijfswaarde van HR-technologie met slechts 28% kan verhogen.

Transformationele bouwstenen bevorderen vertrouwen

“Slechte ervaringen met HR-technologie zorgen voor een laag vertrouwen in het vermogen van HR om technologische transformatie te stimuleren,” zegt Hudson. “Bijna de helft van de HR-medewerkers die we hebben ondervraagd, geeft aan dat het gebruik van HR-technologie de reputatie van HR binnen de organisatie heeft geschaad.”

Om het gebrek aan vertrouwen van stakeholders in het vermogen van HR om transformationele technologie te leveren te overwinnen, moeten HR leiders functie- en bedrijfsleiders voorstellen doen voor kleinere veranderingen in plaats van het grote transformationele doel. HR-leiders moeten ook de afstemming illustreren tussen fundamentele elementen en de waarde van de nieuwe technologie. Tot slot moet HR scenario’s voorbereiden om te laten zien hoe plannen kunnen worden aangepast als de omstandigheden veranderen, bijvoorbeeld de financiële vooruitzichten of de regelgeving.

Bredere gezichtspunten inspireren ontdekking

“Net als veel werknemers vandaag de dag maken HR-medewerkers zich zorgen over hoe de technologische ontwikkelingen hun baan en carrière zullen beïnvloeden,” aldus Whittle. “Bijna de helft van de HR-medewerkers die we hebben ondervraagd, is het ermee eens dat HR-technologie delen van hun baan die ze leuk vonden heeft verwijderd en bijna een kwart van de bredere medewerkers denkt dat AI banen kan vervangen in de komende vijf jaar.”

Om HR-medewerkers te helpen nieuwe standpunten en perspectieven rond technologie in te nemen, moeten HR-leiders verder gaan dan training. Zij moeten tastbaar illustreren hoe het nieuwe hoogwaardige werkzaamheden ondersteunt, in plaats van dat het medewerkers beperkt. 

Dit houdt in dat er transparantere relaties met leveranciers moeten worden opgebouwd die HR-medewerkers helpen bij het verwerven van technologische kennis gekoppeld aan de bedrijfsproblemen die ze willen oplossen.

Geplaatst in Markt, Onderzoek | Tags , | Laat een reactie achter